Fudbalski klub „Morava“ iz Ribara uskoro će dobiti novu upravnu zgradu !!!

  • Autor: Željka Prokić

04/03/2021

Fudbalski klub „Morava“ iz Ribara postoji već 95 godina. Nedavno je dobio teretanu, ovih dana biće otvoren i sport bife, a kako se stvari trenutno kreću, do jeseni i svlačionice i službene prostorije i sve to u jednom objektu.

Fudbalski klub "Morava" iz Ribara uskoro će dobiti novu upravnu zgradu !!!

Temelj je uradjen još 2019. godine, ali su ovom klubu imali problem sa nedostatkom novca, jer su se finansirali od donacija.

“Profesor sam fizičke kulture, zaposlen u osnovnoj školi u Ribaru, na mestu nastavnika fizičkog i zdravstvenog vaspitanja. Jedina dodira tačka sa fudbalom su mi bila školska takmičenja u malom fudbalu gde sam postizao zavidne rezultate”, počeo je razgovor sa nama Zoran Ilić, predsednik ovog kluba.

“Došao sam na ideju da u Ribaru, na brani reke Lugomir pokrenem izgradnju staze za trčanje. Pozvao sam lokalne medije, direktora Jasse, Zorana Gligorijevića, ljubitelje trčanja i sporta uopšte, Crveni krst iz Jagodine, naše polumaratonce iz Ribara, sve njih na akciju košenja trave i uređivanja staze.

Na kraju sam otišao do fudbalskog kluba, iako nisam znao ni ko vodi klub, ni ko je trener, niti igrači i pozvao ih da se pridruže akciji. Tada su mi se članovi uprave kluba požalili da imaju finansijskih i organizacijskih problema sa izgradnjom novog objekta u kom bi se nalazile nove svlačionice, službene prostorije, teretana i sport bife. Uradili su do tad temelj objekta. Imali su plan po kome su mogli da obezbede oko 80% neophodnih sredstava, ali ne i ukupan iznos. Zatražio sam u njihovo ime pomoć lokalne samouprave i Predsednika Skupštine grada Dragana Markovića. U roku od desetak dana doneta je odluka da se podrži izgradnja objekta. Izabran sam zatim na mesto predsednika kluba”, završava Ilić svoju priču o tome kako je došao u kontakt sa klubom.


Radovi su nastavljeni jula 2019. godine, ali je februara 2020. došlo do zastoja zbog kovid pandemije. Plan bio da ceo projekat bude završen za 4 godine, obzirom da su za većinu radova organizovane dobrovoljne akcije, a novac obezbeđivan od malobrojnih sponzora.

Pre oko mesec dana stekli su se uslovi da se radovi nastave.

O samom objektu Ilić je rekao da se ceo objekat sastoji iz tri dela. U severnom delu nalazi se teretana. Ona je pre dvadesetak dana stavljena igračima na raspolaganje.

Ovih dana se završava južni deo objekta. U toku marta se planira svečano otvaranje tog dela, odnosno, sport bifea.

Treba da se postave podne pločice i da se kupi sve što je potrebno za enterijer. Što se tiče srednjeg dela, tu treba da budu svlačionice i službene prostorije, i tu je samo uvedena voda i struja. Nisu završeni ni zidovi, nedostaju vrata, pod i enterijer, gde spadaju i veš mašine, bojleri, tuševi. Ceo objekat je završen oko 80% posto.

Zbog transparentnosti trošenja novca od donacija, ali i privlačenja novih, otvorili su profil na Facebooku.

Uskoro će zgrada biti završena, a mi fudbalerima FK “Morava” želimo dosta treninga na terenu i u teretani i mnogo uspeha i datih golova na terenu.

SPORT VESTI GRADA JAGODINA