MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

Fudbalski klub “Morava” iz Ribara uskoro će dobiti novu upravnu zgradu !!!

  • Autor: Željka Prokić

Fudbalski klub “Morava” iz Ribara postoji već 95 godina. Nedavno je dobio teretanu, ovih dana biće otvoren i sport bife, a kako se stvari trenutno kreću, do jeseni i svlačionice i službene prostorije i sve to u jednom objektu.

Temelj je uradjen još 2019. godine, ali su ovom klubu imali problem sa nedostatkom novca, jer su se finansirali od donacija.

“Profesor sam fizičke kulture, zaposlen u osnovnoj školi u Ribaru, na mestu nastavnika fizičkog i zdravstvenog vaspitanja. Jedina dodira tačka sa fudbalom su mi bila školska takmičenja u malom fudbalu gde sam postizao zavidne rezultate”, počeo je razgovor sa nama Zoran Ilić, predsednik ovog kluba.

“Došao sam na ideju da u Ribaru, na brani reke Lugomir pokrenem izgradnju staze za trčanje. Pozvao sam lokalne medije, direktora Jasse, Zorana Gligorijevića, ljubitelje trčanja i sporta uopšte, Crveni krst iz Jagodine, naše polumaratonce iz Ribara, sve njih na akciju košenja trave i uređivanja staze.

Na kraju sam otišao do fudbalskog kluba, iako nisam znao ni ko vodi klub, ni ko je trener, niti igrači i pozvao ih da se pridruže akciji. Tada su mi se članovi uprave kluba požalili da imaju finansijskih i organizacijskih problema sa izgradnjom novog objekta u kom bi se nalazile nove svlačionice, službene prostorije, teretana i sport bife. Uradili su do tad temelj objekta. Imali su plan po kome su mogli da obezbede oko 80% neophodnih sredstava, ali ne i ukupan iznos. Zatražio sam u njihovo ime pomoć lokalne samouprave i Predsednika Skupštine grada Dragana Markovića. U roku od desetak dana doneta je odluka da se podrži izgradnja objekta. Izabran sam zatim na mesto predsednika kluba”, završava Ilić svoju priču o tome kako je došao u kontakt sa klubom.

Radovi su nastavljeni jula 2019. godine, ali je februara 2020. došlo do zastoja zbog kovid pandemije. Plan bio da ceo projekat bude završen za 4 godine, obzirom da su za većinu radova organizovane dobrovoljne akcije, a novac obezbeđivan od malobrojnih sponzora.

Pre oko mesec dana stekli su se uslovi da se radovi nastave.

O samom objektu Ilić je rekao da se ceo objekat sastoji iz tri dela. U severnom delu nalazi se teretana. Ona je pre dvadesetak dana stavljena igračima na raspolaganje.

Ovih dana se završava južni deo objekta. U toku marta se planira svečano otvaranje tog dela, odnosno, sport bifea.

Treba da se postave podne pločice i da se kupi sve što je potrebno za enterijer. Što se tiče srednjeg dela, tu treba da budu svlačionice i službene prostorije, i tu je samo uvedena voda i struja. Nisu završeni ni zidovi, nedostaju vrata, pod i enterijer, gde spadaju i veš mašine, bojleri, tuševi. Ceo objekat je završen oko 80% posto.

Zbog transparentnosti trošenja novca od donacija, ali i privlačenja novih, otvorili su profil na Facebooku.

Uskoro će zgrada biti završena, a mi fudbalerima FK “Morava” želimo dosta treninga na terenu i u teretani i mnogo uspeha i datih golova na terenu.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

PRIJATELJ  TEKSTA

PRETHODNE VESTI