MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

Etno kuća Ostrvica starija i od 200 godina !!!

Etno kuća se nalazi na imanju sela Varnice u Šumadiji, koje je od glavnog grada udaljeno na oko 90 minuta vožnje kolima. Koliba je preuredjena štala iz 19.veka, renoviranje se odvilo ove godine, sa sačuvanim originalnim kamenim i drvenim elementima. Situirana je na porodicnoj farmi koja, je u toj porodici već preko 200 godina.

Foto: arhiva etno kuće

Prizemlje kolibe je open plan prostor, u kome su kuhinja, dnevna soba, sa francuskim vratima, koja vode na prostranu terasu, sa fantastičnim pogledom na brda. 

Na spratu se nalaze dve spavanje sobe, te u kući može istog trenutka da se smesti ukupno sedam osoba. U kući ima i dva kupatila, jedno u prizemlju, a drugo na spratu. Koliba ima potpuno opremljenu kuhinju, TV, Wi-Fi i prostrano dvorište.
 
Na zahtev posetilaca se služe doručak-ručak-večera, isključivo tradicionalnu šumadijsku hranu, od domaćih organskih namirnica, što Vam daje samo još jedan veći razlog da posetite ovo prelepo mesto.
Planina Ostrvica, popularna je medju alpinistima i ljubiteljima prirode, vulkanskog je porekla, i jedan je od sedam vrhova Rudničkog venca. 
 
Na vrhu Ostrvice nalaze se ostaci zamka koji je podigla srpska despotica Jerina Branković (Prokleta Jerina).
 
Ostrvica je od izuzetne prirodne lepote, sa kanjonima, potocima, starim videnicama, čarobnim livadama i fantastičnih pogleda.
 
Ostrvica je 2009. godine proglašena za spomenik prirode.  A selo Varnice su magičian deo Šumadije, koji se nadamo da će turisti i čitaoci što pre posetiti i otkriti.
 
Etno kuća je još jedno prelepo mesto u našoj Šumadiji, vreme je da je posetite što pre !!!

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

PRIJATELJ  TEKSTA

PRETHODNE VESTI

ODMAH, ALI ODMAH KLIK NA PESMU