Goran Šarić: Tajna društva i fenomen transhumanizma!!!

  • Izvor: KC NS

07/09/2020

Predavanje Gorana Šarića na temu „Tajna društva i fenomen transhumanizma“ (9. 9. 2020) možete pogledati na zvaničnom Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada.

trong>Predavanje je započeo novinar Željko Injac kratkim uopštenim pojašnjenjem pojma transhumanizam. Nakon toga, reč je preuzeo katolički teolog i istoričar Goran Šarić koji je govorio o tome čime se bavi transhumanizam, te s tim u vezi prokomentarisao progres nauke na sledeći način: „Ja ne verujem da će ikad veštačka inteligencija biti toliko jaka da prestigne čoveka. Zašto? Ona može bolje rešiti šah, ali ona nema volju.“ Predavač se potom osvrnuo na hrišćanska predviđanja i na to kolika su njihova ostvarenja.


U nastavku, Šarić je govorio o tajnim društvima, tačnije o tome šta ona predstavljaju i kako utiču na celokupno društvo. U sklopu toga, predavač je upozorio: „Ti ljudi pokreću događaje povesnih i svetskih razmera koje se tiču svakog od nas.“ Pričom o njima, Šarić se osvrtao i na istorijske događaje poput Kosovskog boja, ali i na Drugi svetski rat, period komunizma, pa i na proteste koji se danas dešavaju. Predavač je zatim ukazao i na manipulaciju koja je sastavni deo transhumanizma i na to da transhumanizam dovodi do transfantomizma, te da na taj način ne unapređuje čoveka, nego menja njegovu suštinu. „Transhumanizam je poslednja faza potpune kontrole“, zaključio je Šarić.

Celo predavanje možete pogledajte na yt kanalu KC NS

KULTURA VESTI GRADA NOVI SAD