Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru programa „Srbija i EU: oprema za privredu“.

Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru programa „Srbija i EU: oprema za privredu“. Ove godine program, koji se u kontinuitetu realizuje od 2015 godine podržala je i Evropska unija. Preduzetnicima, zadrugama, mikro i malim preduzećima ove godine je na raspolaganju 3, 1 milijarda dinara, a najveći deo te sume, 2, 9 milijardi obezbedilo je Ministarstvo privrede.

Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru programa „Srbija i EU: oprema za privredu“.

Poziv je otvoren za sva mikro, mala preduzeća, preduzetnike i zadruge koji se bave proizvodnom delatnošću i uspešno posluju najmanje dve godine.

Program omogućava dobijanje bespovratnih sredstava za nabavku nove opreme u iznosu do 25% neto nabavne cene i finansiranje ostatka sredstava uz povoljno kreditiranje preko partnerskih banaka i lizing kompanija, sa samo 5 odsto sopstvenog učešća.

Javni poziv otvoren je do utroška raspoloživih sredstava, a najkasnije do 31.12.2022 godine. Sve potrebne informacije za učešće na Javnom pozivu kao i spisak parnerskih banaka i lizing kompanija mogu se naći na internet prezentaciji www preduzetnistvo.gov.rs i na sajtovima Ministarstva privrede i Razvojne agencije Srbije.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

PRIJATELJ  TEKSTA

EKONOMIJA