Fondacija Divac deci obezbedila novu školsku opremu i paketiće

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor:www.divac.com

Fondacija Divac obezbedila je nov školski nameštaj za decu iz sela Tibužde, dok su đaci osnovne škole „Braća Aksić“ sa Kosova i Metohije dobili novogodišnje paketiće.

Foto: Fondacija Divac

O.Š. „Bora Stanković“ u selu Tibužde udaljena je  5 km od Vranja. Školu pohađa 250 učenika i učenica sa kojima radi 70 posvećenih nastavnika/ca i pomoćnog osoblja. Nažalost, klupe i stolice koje su deca upotrebljavala koristili su i njihovi roditelji i odavno je bilo vreme da se zamene za nov, čist i bezbedan nameštaj. Fondacija Divac je početkom decembra prethodne godine pokrenula akciju prikupljanja sredstava za kupovinu nove školske opreme.

Zahvaljujući velikom broju donacija i ljudima iskrenog srca, obezbedili smo 30 klupa i 60 stolica za učenike/ce ove škole. Još jednom smo dokazali da su ciljevi dostižni uz zajedničku podršku i što svi imamo mali udeo u tome da ulepšamo period školovanja našim mališanima.

A kako za novogodišnje poklone nikada nije kasno, novo polugodište za učenike/ce osnovne škole „Braća Aksić“ Lipljan, isturenog odeljenja u Rabovcu, počelo je uz dodelu novogodišnjih paketića. Fondacija Ana i Vlade Divac je uz podršku individualnih donatora i humanitarnih ljudi, obezbedila poklone za decu u opštini Lipljan na Kosovu i Metohiji. Pokloni su stigli na pravu adresu uz pomoć prijatelja iz Doma kulture Gračanica.

Fondacija Divac od svog osnivanja ulaže u obnovu škola i unapređenje obrazovanja kroz rekonstrukciju objekata, kupovinu nove i moderne opreme, kao i školskih knjiga. U toku 2021. godine podržali smo ukupno pet škola iz mesta: Niš, Vranje (Vrtogoš), (Orašac) Prijepolje, Drajinac (Svrljig) i Mađere (Ražanj), a više o ovoj inicijativi možete pronaći na ovom linku.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

EKONOMIJA