Gest vredan pažnje-Mladi pisac iz Šapca prodaje svoje romane da bi kupio deci paketiće !!!

  • Autor: Ž. Prokić

27/12/2020

S obzirom da se naš portal čita širom Srbije, na adresu redakcije je stigao neobičan mejl, i to iz Šabca.


Jesna čitateljka iz Šapca poslala nam je slike i napisala ime mladića koji prodaje romane. Kontaktirali smo ga. Zove se Dušan Makević i pisac je. 

Ovaj mladi šabački pisac već iza sebe ima nekoliko romana, a planira da izda nov, ali, pre toga, rešio je da pokrene jednu akciju, koja je počela 10. decembra i trajaće do 12. januara. Naime, Dušan želi da prodajom svojih romana obezbedi 150 paketića za decu iz Šapca.

On svoje knjige izlaže svakodnevno u pešačkoj zoni u Šapcu i do sada je od prodaje kniga kupio 100 paketića, a voleo bi da kupi i podeli još bar 50 novogodišnjih paketića.


Makević se odrekao zarade od prodaje knjiga i svakodnevo, čim završi sa prodajom romana, ide u prodavnice i kupuje slatkiše i razne sitnice za dečicu, i deli tog dana deci koja naidju. 

Na našu konstataciju da je to vrlo human, ali i hrabar gest u trenutnoj situaciji, skromno je rekao da je bitno da mališani osete duh nadolazećih praznika i da ima mnogo dečice koja neće dobiti paketić od Deda Mraza, jer nema ko da im pokloni, i da je njemu srce puno kada vidi sjaj u njihgovim očima i stidljiv osmeh dok otvaraju poklone, a novca za novu knjigu će svakako biti, možda kada sve ovo prodje, i kada svi stanu na svoje noge, i finansijski, a i ovako, ali dečiji osmeh nema cenu.

Prelep gest ovog mladog pisca podržava sve više poznatih ličnosti, a ovog puta to je uradio i fudbaler Nenad Gavrić, a Makević nam je poslao sliku.

DRUŠTVO VESTI GRADA ŠABAC