Sa svetskog skupa o istraživanju magnezijuma: U Americi predstavljeni rezultati studije o vodi bogatoj magnezijumom, iz Srbije

  • PR tekst

28/03/2019

U američkom Nacionalnom institutu za zdravlje, upravo je održan XV Internacionalni skup o istraživanju magnezijuma, pod nazivom „Magnezijum u zdravlju i bolesti“, gde su predstavljeni pozitivni efekti konzumacije Mg Mivele.

Naučnici iz celog sveta prezentovali su najnovija saznanja o magnezijumu, jednom od najvažnijih minerala za čoveka potrebnog za odvijanje više stotina fizioloških procesa, čiji je nedovoljan unos česta pojava.

Nedostatak magnezijuma povezan je s različitim poremećajima, uključujući neurološke bolesti, promene u imunološkoj funkciji, preeklampsiju u trudnoći, moždani udar, ali i metaboličke i kardiovaskularne bolesti. Magnezijum ima posebnu ulogu i u regulaciji protivupalnih procesa koji deluju zaštitno na kardiovaskularni sistem i hipertenziju.

Na simpozijumu su prikazani rezultati nove kliničke studije realizovane u Nemačkoj, o mineralnoj vodi Mg Mivela iz Srbije, koja je prirodan izvor magnezijuma i čija je konzumacija pokazala pozitivan učinak na kardiovaskularni sistem.

Sprovedena u dva centra u Berlinu, ova studija, uključivala je 50 osoba sa povišenim krvnim pritiskom ili hipertenzijom prvog stepena koji su podeljeni u dve grupe. Jedna grupa je pila Mg Mivelu, a druga placebo vodu u količini od 1L dnevno kroz 8 nedelja.

U grupi koja je konzumirala Mg Mivelu došlo je do značajne regulacije krvnog pritiska u odnosu na placebo. Prema proračunima stručnjaka, takva regulacija pritiska od svega nekoliko mmHg, kroz razdoblje od pet godina povezano je sa značajno nižim rizikom od moždanog udara i koronarne bolesti srca.

Ovo istraživanje pokazuje značaj i benefit odgovarajućeg izbora i unosa vode kao sastavnog dela uravnotežene ishrane i zdravog načina života.

BIZNIS REČ DRUŠTVO