MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

Na obroncima planina Goča i Željina prostire se Mitrovo Polje – idealno za odmor !!!

  • Autor: Ljubica Sokić

ALEKSANDROVAC/GOČ – Na obroncima planina Goča i Željina, udaljeno od Vrnjačke Banje 25, i od Beograda 250 kilometara prostire se Mitrovo Polje koje se ubraja u vrlo zapažene planinske predele pogodne za rekreativni turizam, pripreme sportista, odmor, oporavak, zimovanja i letovanja dece i odraslih, kao i izvođenje škola u prirodi.

U ovom atraktivnom mestu postoji odmaralište Crvenog krsta, a kapacitet smeštaja je 100 ležaja u trokrevetnim i šestokrevetnim sobama. Poseduje dva hektara uređenog parkovskog prostora sa otvorenim bazenom za plivanje i kompleksom osvetljenih sportskih terena. Sve to u kombinaciji sa, kako nam kažu, idealnom nadmorskom visinom pruža kvalitetne usluge za spotske kampove.

„Bazen za plivanje urađen staklenim mozaikom i puni se prirodnom toplom vodom od 25 stepeni mineralnog sastava iz bušotine duboke 239 metara. Ona  sadrži pregršt minerala i plemenitih gasova, koji blagotvorno deluju na zravlje, imaju značajnu biološku funkciju za šta smo dobili i srtifikat“, kažu za naš portal u odmaralištu.

U prelepom prirodnom ambijentu u letnjem periodu, u sastavu odmarališta radi i letnja bašta sa kompetnom ugostiteljskom uslugom.

„Važno je istaći da blizina planinskih venaca Željina na nadmorskoj visini od 1700 metara pruža zaljubljenicima šetnje i planinarenja nezaboravne avanture, a na blagim padinama Goča postoje mogućnosti za rekreciju na snegu u zimskom periodu. Tu je i ski staza početnike i mini-ski lift“, zaključuju nadležni iz ovog prelepog odmarališta.

PRETHODNE VESTI

SLADJA ALLEGRO –  NE DAM TE