MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

Tradicionalna manifestacija „TRNAVAČKI BISERI“ sa preko 400 dece !!!

  • Autor, foto, video : Dragoslav Spasić/Saša Prokić
Broj pregleda: 405

Topola, G. Trnava-Trnavački biseri počeli su u Trnavi, selu nadomak Topole, sada već davne 2009.  Nošeni idejom o promociji sporta u selu tvorci ove sportske kulturne manifestacije su Radoslav Radivojević i Ivica Radivojević, koji nažalost, nije više medju živima.

2009, godine Trnvački biseri bili na nivou lokalne manifestacije, danas, na ovu sportsko kulturnu manifestaciju dolaze takmičari iz većine gradova i sela Srbije, a ove godine je došla i ekipa OK Bjeljina iz Bjeljine.

U sklopu manifestacije je u subotu bila održana izložba likovnih radova sa temom JA U SPORTU i pristiglo je 120 radova na tu temu. Tri najbolja rada su nagradjena knjigama i diplomama. Takodje je stiglo i pedeset radova sa temom ZAŠTO VOLIM SPORT, i nagradjena su tri najbolja rada.

Na dva terena u Gornjoj Trnavi tradicija je nastavljena, ali ovoga puta sa rekordnim brojem dece školskog uzrasta .
 
Učestvovalo je 27 ekipa iz cele Srbije i Republike Srpske . Najviše ekipa je bilo u ženskom rukometu gde su pored svih uzrastnih selekcija, nadaleko poznate ekipe domačina ,,Kolibri“ učestvovalo je još 10 ekipa iz celog regiona.
 
U muškoj konkurenciji učestovale su 4 rukometne ekipe od kojih je ekipa RK Bjeljina briljirala pobedivši Radnički sa 16 golova razlike ali zbog kiše nisu mogli da igraju finale i izvođeni su po 5 kaznenih udaraca u kojima je Radnički imao više sreće i osvojio prvo mesto.
Preporučujemo vam da pogledate VIDEO i doživite bar dao atmosfere sa terena u G.Trnavi.
U malom fudbalu u žestokoj konkurenciji najviše su pokazale škole ,,Karađorđe“ , ,,Živko Tomić i ,,Sestre Radović“.
Bilo je još takmičenje u krosu, pikadu, nadvlačenju konopca , bacanju kamena sa ramena i ostalim disciplinama. 
Treba pohvaliti besprekornu organizaciju Osnovne Škole u Trnavi i meštana koji se svake godine maksimalno organizuju i pomažu ovu manifestaciju. Takođe i Sportski Savez opštine Topola je dao svoj doprinos da pomogne ovu sportsku manifestaciju koju je svečano otvorio predsednik skupštine opštine Topola Dragan Jovanović.
 
U tri kazana je kuvan gulaš a svuda se širio miris roštilja i ostalih specijalireta.
 
Uprkos kratkotrajnoj kiši organizatori su uspeli na kraju takmičenja da podele priznanja na opšte oduševljenje učesnika.
 

PRETHODNE VESTI

BOJAN EL MAESTRO –MILENA!!!