MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

PONOVO ISPLIVALA KUBRŠNICA !!!

  • Autor: Dragoslav Spasić
Broj pregleda: 333

Topola-Po ko zna koji put objavljujemo ovaj naslov i opet posle male kiše je došlo do plavljenja reke čije se korito uređuje uz ogromne teškoće , nešto zbog inata vlasnika zemljišta a i zbog krivudavosti reke .

Ukoliko se rečni tok ne ispravi i ne otklone uska grla, kao što je most na reci Kubršnici koji povezuje Zagoricu sa magistralnim putem Beograd -Topola (kod Đukićeve livnice) gde bi trebalo napraviti nadvožnjak sa otvorima da se voda ne zadržava i pravi jezero a višak vode pliva preko puta i u to vreme su meštani Zagorice odsečeni od sveta. Nedaleko od tog mesta sam odrastao i kao deca smo išli da gledamo kolone vozila  sa jedne i druge strane kako čekaju po ceo dan da se povuče voda.

Dobili smo fotografije sa lica mesta od naših dopisnika ali tada se voda dosta povukla jer je najkritičnije bilo jutros.

Nadležni bi trebali da obrate pažnju da se reši ovaj problem jer kada se završi uređenje korita ovde će se praviti još veća akumulacija.

Evo upravo dobijamo još fotografija koje pokazuju trenutno stanje 16.30 h. i od jutros je poplavljeno dosta oranica i livada a možete zamisliti kako je izgledalo jutros.

Na ovu zemlju se nikada nije plaćao porez jer to je zemljište neupotebljivo a od prošle godine ga je neko svrstao u obradivo i raspisao porez.

Dve fotografije prikazuju haos koji je napravila ,,Mlaka“ koja zbog zaravnatog uliva u Kubršnicu isplivava u oranice i livade.

PRETHODNE VESTI

PRATITE NAŠU FACEBOOK STRANU >KLIK NA SVIDA MI SEHVALA