MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

Rekonsrukcija ulice Mice Marković u toku !!!

  • Izvor, foto : Opština Svilajnac

Svilajnac-Predsednik Opštine Svilajnac, Predrag Milanović, obišao je radove na rekonstrukciji ulice Mice Marković, koja je deo većeg projekta i predstavlja njegovu prvu fazu:

„Ulica Mice Marković je jedna od velikih ulica u gradu i jako je značajna, kako za građane, tako i za ljude koji dolaze iz drugih gradova, tako da radimo popunu rekonstrukciju ove ulice. Prva faza obuhvata izgradnju kišne kanalizacije, izradu levog i desnog trotoara, kako bi se povećala bezbednost svih građana, zatim potpuno novi kolovoz, kao i novo LED osvetljenje. Rok za završetak radova je kraj juna.“
Milanović je ovom prilikom istakao da se neće graditi kružni tok na Trgu Mare Resavkinje, već da će se on asfaltirati zbog prethodnih radova koji su se tu odvijali.

Druga faza ovog projekta će obuhvatiti rekonstrukciju Ustaničke ulice, koja će otpočeti početkom septembra, nakon završetka letnje sezone u Svilajncu, kako ne bi došlo do ometanja života i poslovanja u ovom delu grada:

„Ustanička ulica je u jako lošem stanju, tako da ćemo i ovde raditi potpunu rekonstrukciju sa izgradnjom kišne kanalizacije i trotoara, kao i uređenje prostora za parkiranje. Očekuje se preseljenje Policijske stanice Svilajnac u Ustaničku ulicu, tako da želimo da obezbedimo mesta za službena vozila, kako bi moglo nesmetano da joj se priđe. U dogovoru sa stručnjacima smo došli do plana da otvorimo jedan smer iz pravca Ustaničke ulice ka Trgu Mare Resavkinje, kako bismo rasteretili kretanje svih učesnika u saobraćaju u ovom delu grada.“ – izjavio je Milanović.

Veliki deo sredstava za ovaj projekat je uložila Vlada Republike Srbije putem Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u iznosu oko 40 miliona dinara, dok je oko 10 miliona dinara uloženo iz lokalnog budžeta, tako da kompletan projekat košta oko 50 miliona dinara.

PRETHODNE VESTI

KADA BRAT OTPEVA  BRATOVU PESMU-„MAJKO“(Cover) HOPA CUPA BEND>>PLAY