MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

PODSTICAJI U OKVIRU MERA RURALNOG RAZVOJA U 2021. GODINI !!!

U ponedeljak, 5. aprila 2021. godine od 7:30 časova počinje prijavljivanje za podsticaje u oblasti ruralnog razvoja opštine Svilajnac.

Zbog epidemiološke situacije zahtevi će se podnositi u Centru za kulturu Svilajnac, a prema rečima predsednika opštine Svilajnac Predraga Milanovića opština Svilajnac je ove godine izdvojila 10 miliona dinara samo za ovu jendu meru, što je za tri miliona više nego prethodne godine:
-Subvencionišu se aktivna registrovana poljoprivredna gazdinstva za kupovinu osnovnih sredstava u poljoprivredi, a iznos podsticaja je 70% ukupne vrednosti investicije,. To znači da registrovano poljoprivredno gazdinstvo može da nabavi neka sredstva vrednosti do 100.000 dinara bez PDV-a, a da od opštine dobije povraćaj 70% od te vrednosti – izjavio je Milanović istakavši da će se sa obradom zahteva i isplatom krenuti veoma brzo.
Milanović je pozvao poljoprivredna gazdinstva da se prijave za ovu meru, koja se godinama unazad pokazala kao veoma praktična i korisna:
-Ne postoje nikakva ograničenja kada je u pitanju tip proizvodnje, mogu se prijaviti i gazdinstva koja se bave stočarstvom, povrtarstvom, voćarstvom, pčelarstvom ili bilo kojom vrstom poljoprivredne proizvodnje, važno je samo da imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo.

PRIJATELJ  TEKSTA

PRETHODNE VESTI

ZAPRATITE NAŠ INSTAGRAM PROFILKLIK OVDE