MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

ODRŽANA 4. SEDNICA SO SVILAJNAC !!!

  • Izvor, foto : Opština Svilajnac

Danas je održana četvrta sednica SO Svilajnac, kojoj je prisustvovalo 40 odbornika.

Na sednici je usvojena 31 tačka dnevnog reda od kojih se najveći broj odnosio se na razrešenje i imenovanje Upravnih i Nadzornih odbora javnih preduzeća.

Većinom glasova 27 odbornika, između ostalih predloga, usvojen je Predlog odluke o usvajanju Izveštaja o izvršenju budžeta opštine Svilajnac za period od 01.01. do 30.09.2020. godine, zatim Predlog odluke o proširenju delatnosti KJP ”Morava”, kao i Predlog odluke o upravljanju javnim parkiralištima na teritoriji opštine Svilajnac. Najveći broj pitanja i primedbi opozicioni odbornici imali su na stavke budžeta.

Polemika se vodila i u okviru tačke koja se odnosila na program rada Centra za brigu o porodici, deci i osobama sa invaliditetom za 2021. godinu, zatim naplatu parkiranja u gradu, kao i o poboljšanju sigurnosti u saobraćaju posebno u seoskim sredinama.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović obavestio je odbornike o realizaciji trenutnih projekata i najavio probu nove kotlarnice u toku ove grejne sezone i zvanično otvaranje sportske sale Srednje škole.

Milanović je rekao da je Opština Svilajnac nedavno uplatila i novčane nagrade za 54 studenata koji imaju prosečnu ocenu preko 9, dok je, govoreći o trenutnoj epidemiološkoj sitaciji, naglasio da bi uskoro na snagu mogle da stupe nove mere u skladu sa odlukama republičkog Kriznog štaba.

Na sednici je potvrđen odbornički mandat Miroljubu Spasojeviću, a ostavku na mesto odbornika podneo je dr Saša Atanasković.

SPONZOR TEKSTA

PRETHODNE VESTI

ODMAH NA YOUTUBE-„PILE MOJE“Goran Mladenović>> KLIK>OVDE