MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

Vraćanje vojnog roka za manje sredine kao što je Svilajnac višestruko je korisno !!!

NAJAVLjENO vraćanje vojnog roka višestruko je korisno, naročito za manje sredine kao što je Svilajnac, koji ima prazne vojne objekte, smatra predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović I dodaj da je za lokalnu sredinu to značajno u ekonomskom, demografskom i bezbednosnom segmentu.

– Osim što služenjem vojnog roka podižemo nivo nacionalne bezbednosti, jačamo odbrambene kapacitete, takođe i osposobljavamo mlade ne samo za vojsku, nego i za život i razne životne situacije. 

Svilajnac ima objekte nekadašnje kasarne, koji su prazni, a koji bi se vraćanjem vojnog roka ponovo vratili nameni i svojoj funkciji. Drugo, za manje lokalne sredine izuzetno je važan ekonomski aspekt, jer bi se pokrenula privreda, lokalna preduzeća, proizvodne i uslužne delatnosti, prenosi portal novosti.rs.

Svilajnac je imao kasarnu i ima iskustva koliko je to značajno i za demografiju, jer bi se tu nastanili oficiri i vojni službenici sa svojim porodicama“ – kaže predsednik Milanović i dodaje da su vojni objekti na teritoriji opštine Svilajnac u dobrom stanju I da je opština Svilajnac spremna da finansijski i logistički podrži obnovu nekadašnje kasarne, kao i da pomogne rešavanje stambenih pitanja vojnih lica.

On još kaže da bi mnogo lakše prebrodili poplavu 2014. godine da su imali vojsku. U mirnodopskim uslovima Vojska je veoma značajna prilikom prirodnih nepogoda.

PRIJATELJ  TEKSTA

PRETHODNE VESTI

ZAPRATITE NAŠ INSTAGRAM PROFILKLIK OVDE