MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

ZAVRŠEN KNJIŽEVNI MARATON!!!

  • Autor: Danijela Stojanović
Velikim književnim maratonom koji je održan 01.juna u Planinarskom domu na Grzi, omiljenom odmaralištu Paraćinaca, zaokružen je prvi Petruški sabor.

Foto: Danijela Stojanović

Manifestaciji je prisustvovalo oko 50 književnika iz Kruševca, Trstenika, Ćuprije, Prokuplja, Ražnja, Sokobanje, Skorice, Paraćina, Kragujevca…a u takmičarskom delu učestvovalo je 30 pesnika.
 
Nagrada za najbolju pesmu 2019.godine dodeljena je Slađani Popović Mandžukić iz Skorice kod Ražnja. U uži izbor za ovu nagradu ušle su pesme Biljane Stanisavljević i Dejana Stanisavljevića iz Paraćina i Ilije Stefanovića iz Kragujevca.
 
Nagradu za razvoj i doprinos u kulturi za Pomoravski okrug pripala je Milki Ižogin, predsednici KK Dušan Matić iz Ćuprije.
Slike na svili iz fonda Zlate Živadinović pripale su Vladici Milenkoviću iz Paraćina za posebnu pesmu i Tatjani Đurić iz Kruševca.
Komplet knjiga izdavaštva KK Mirko Banjević dobila je najmlađa pesnikinja Milica Milošević iz Sokobanje.
 
O dodeli nagrada odlučivao je stručni žiri u sastavu: Prof dr Predrag Jašović (predsednik), Saša Milovanović i Andrija Radomirović.
Nakon dodele nagrada grupa književnika je obišla izvor reke Grze i upoznala se sa lepotama ovog odmarališta. 
 
Nakon šetnje književnike su u planinarskom domu obišli i članovi GG Odbranimo Grzu gde su, zajedno sa Prof dr Predragom Jašovićem upoznali prisutne sa zaštićenim vrstama životinjskog sveta koje imaju svoje stanište na Grzi.
 
Književnici, oduševljeni kako manifestacijom tako i prirodnim lepotama Grze, obećali su ponovni dolazak.
 
Organizatori su izrazili zahvalnost kako književnicima koji su prisustvovali, tako i sponzorima koji su pomogli organizaciju Petruškog sabora- hotel Petrus Paraćin, Bahus doo Paraćin, M-B Gornja Mutnica kod Paraćina, Jasmina Jovanović Trešnjevica kod Paraćina, tr Naša trojka Paraćin.

PRETHODNE VESTI

Grupa Eksploziv – La vida loca (cover 2019)