MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

Urnebesna komedija „Deda Mraz je švorc“ na Velikoj sceni Zvezdara teatra !!!

  • Autor: Danijela Stojanović

 Urnebesna komedija „Deda Mraz je švorc“, teatarske grupe učenika „Kreativna radionica“ Ekonomsko-trgovinske škole iz Paraćina, biće odigrana 27.11.2019. u 13 sati na Velikoj sceni Zvezdara teatra u Beogradu.

Ova predstava, čiji je tekstopisac i režiser profesor stručnih predmeta u ETŠ Aleksandar Draganović, premijerno je izvedena 06.06.2019. u paraćinskom pozorištu.

Sva mesta u pozorištu bila su popunjena, a celokupan prihod od prodatih ulaznica upućen je za pomoć štićenicima Doma Sv Petka u Izvoru.

Kako nam je prof Aleksandar rekao, prvi put se dešava da se predstava grupe učenika izvede na sceni nekog profesionalnog pozorišta, a ova predstava će biti poklon učenicima Srednje geodetske škole u Beogradu.
 
Inspiraciju za predstavu „Deda Mraz je švorc“ pronašao je u Gogoljevom „Revizoru“ i domaćem filmu „Majstori, majstori“.
 
Profesor Aleksandar je i tvorac „Kreativne radionice“, autor dramskog teksta „Suđenje“, knjiga poezije „Nemir“ i „Sentimentalno vaspitanje“.
 
„Kreativna radionica“ će se u Beogradu predstaviti sa 18 glumaca, 2 tehničara, autorom teksta i režiserom prof Aleksandrom Draganovićem i asistentom režije prof Snežanom Danilović Milutinović.Pored  čestitki učenicima na ovakvom uspehu, moramo napomenuti i da je ulaz  na predstavu besplatan.

PRETHODNE VESTI

MOJITO BAND –NE ZNA ONA!!!