MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

Obaveštenje JP Putevi Srbije !!!

  • Izvor:Opština Paraćin
Broj pregleda: 304

Paraćin-Javno preduzeće Putevi Srbije, prosledilo je obaveštenje o stanju na najopterećenijim putnim pravcima i održavanju prioriteta „A kategorije“ u aktuelnoj situaciji snežnih padavina, koji se nalaze i na teritoriji paraćinske opštine. 

 Deonica na kojoj ima snega je magistralni put Paraćin – Boljevac – Zaječar – granični prelaz Vrška Čuka, na kome je kolovoz vlažan, a snega ima do 5 cm, kao i na deonici Davidovac – Sveta Petka, te se preporučuje oprezna vožnja! 

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, naročito na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Poledica je moguća na putnom pravcu Paraćin – Boljevac – Zaječar gde takođe ima i odrona. Iz Puteva Srbije upozoravaju i na pojavu magle, na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Vozačima se savetuje da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo. JP Srbija Putevi apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer je zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće stvaranje poledice.

Inače, ekipe putarskih preduzeća koje su zadužene za održavanje državnih i magistralnih pravaca 24 sata intervenišu na terenu i posipaju krizne deonice.

PRETHODNE VESTI

PRATITE NAŠU FACEBOOK STRANU >KLIK NA SVIDA MI SEHVALA