MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

MALI VELIKI BORAC – JOŠ JEDNA BORBA PRED NJIM !!!

  • Autor: Danijela Stojanović
Broj pregleda: 5.150

Paraćin- Aleksandar Petrović, jedanaestogodišnji dečačić iz sela Klačevica kod Paraćina postao je sinonim za hrabrost. Koliko je snage i volje u ovom dečaku reći će vam osmeh koji ima iako se bori protiv artrogripoze sa kojom je rođen. Zahvaljujući prof Dimitriju Popkovu, ruskom hirurgu, Acino stopalo je konačno ispravljeno.

Sada mu predstoji nova borba. Aparat sa malenog stopala biće uklonjen oko 10-og septembra. S obzirom da se aparat uklanja pod totalnom anestezijom istovremeno će biti urađena operacija kuka iste noge. Nakon oporavka dr Popkov će odrediti termin operacije druge noge.
„Sada se malo drugačije osećam. Daleko od toga da ne brinem, ali mi je dr Popkov ulio veliku nadu. Uspešno je operisao Acino stopalo „Ilizarevom metodom“. On je pre toga imao dve neuspešne operacije istog stopala. Možete da zamislite kako nam je bilo kada mi je doktor saopštio da je operacija uspela.“-rekla nam je Acina majka Merima.

Finansijska situacija ove porodice je veoma teška ali ne gube veru u Boga, dobre ljude i Acin osmeh. Zahvaljujući humanitarnim akcijama prikupljena su sredstva za obe operacije leve noge. Nakon zakazivanja operacije druge noge znaće se i kolika novčana sredstva će biti potrebna.

Aca ima dve sestre, jedna je u drugom razredu srednje, a druga u osmom osnovne škole. Aca je u petom razredu. Pohađaće ga od kuće, drugačije za sada ne može. Otac Radiša vredno radi ali je zarada dovoljna za osnovne potrebe njih petoro.
„Živimo jako skromno. „Delimo“ jednu spavaću sobu ali tako je kako je. Složna smo porodica i tolerišemo jedni druge. Devojčice stasavaju ali na žalost nemamo mogućnosti za ikakvu adaptaciju prostorija. Aca nam je svakako prioritet.“ – pomirljivim tonom izgovara Merima.


Pri svakom susretu sa ovom porodicom ostajemo zadivljeni njihovom skromnošću i hrabrošću.

Svako ko želi da pomogne ovoj porodici može to uraditi:
– slanjem sms-a „474“ na 3030 iz Srbije,  iz Švajcarske -„human 474“ na broj 455 (fondacija Šapić)
-uplatom na žiro račune:
din- 160-496167-40
dev- 00-540-00025898
Iban br RS35160005400002589803
tekući račun – 265000000523670706
Tekući račun je na ime Acine majke Merime Petrović

PRETHODNE VESTI

GRUPA EKSPLOZIV – SANJAM>>klik na PLAY