MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

Godišnji koncert baletskog studija „M“ održan u prepunoj sali paraćinskog pozorišta !!!

  • Autor: Danijela Stojanović

U petak, 12. januara u sali paraćinskog pozorišta održan je 27. po redu godišnji koncert baletskog studija „M“. Prvi put od osnivanja „M“ je nastupio pod vođstvom Milice Katić, učenice pok. Magdalene Petrović, balerine iz Skoplja koja je osnovala ovaj studio.

Gospođa Simka, voditeljka programa, u pozdravnom govoru, između ostalog kaže-:„Umetnost postoji da ne bi smo umrli od stvarnosti. Zahvaljujući Magdaleni, mali grad Paraćin ima svoj baletski studio, gde malene devojčice ispunjavaju svoj san“.
Balerine svih generacija su nam se predstavile izvodeći „Adađo“, „Ples na kiši“, „Školski čas“, „Snežni valcer“ i „Odblesak“.
Gost baletskog studija bio je dečiji hor „Dar“ pod dirigentskom palicom Maje Nešić.

Na kraju koncerta prisutne je pozdravila Milica Katić i uručila je diplome balerinama o završenim godinama. Zatim je nastupio grupni zagrljaj.
Na pitanje da li je zadovoljna nastupom, Milica  je odgovorila: „Imali smo turbulentnu godinu, velika je bila odgovornost na deci i meni. Posle sređivanja utisaka mogu da kažem da smo bili na visini zadatka i da smo deca i ja opravdali očekivanja“.

Prisutni posetioci su svo vreme uživali u ovom predivom spoju klasičnog i urbanog baleta i predivnim glasovima dece iz hora, nesvakidašnjoj čaroliji.

Članice baleta su najviše iz Paraćina, Ćuprije, kao i par njih iz okolnih mesta.

Baletski studio „M“ i dalje je na istoj adresi – Ive Andrića 39, Paraćin. 

PRETHODNE VESTI