MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

PRVI RADNI DAN U NOVIM ŠKOLSKIM KLUPAMA !!!

Despotovac-Učenici Tehničke škole Despotovac otpočeli danas sa pohađanjem časova u renoviranoj školi.

Danas je sa početkom od 10 časova upriličena skromna svečanost povodom povratka učenika i nastavnika u novu, renoviranu školu.

Đake, profesore, zaposlene i ostale zvanice pozdravio je najpre direktor ove ustanove Dobrica Stojanović: „Posle godinu dana „rasejanja“ ponovo smo u našoj školi. Svi smo imali strpljenja i razumevanja i to nam se na kraju višestruko vratilo. Zahvalio bih se i rukovodstvu opštine koje je razumelo važnost ove ustanove i imalo sluha za potrebe dece. Posebno bih naglasio da naša škola, od ovoga trenutka, po uslovima koje pruža učenicima, nimalo neće zaostajati ni za jednom evropskom.“

Predsednik opštine Despotovac, Nikola Nikolić, rekao je da je do sada puno truda i sredstava uloženo kako bi naš grad i naša deca dobili najbolje moguće uslove za obrazovanje: „Svi smo se uz pomoć Vlade Republike Srbije založili da ovaj projekat bude u potpunosti i kvalitetno realizovan. Verujem da smo u tome uspeli, da je krajnji rezultat jedan savremeni, svetski objekat. Na vama đacima je da postižete što bolje rezultate i da ovo čuvate, a naše da neprekidno radimo da uslovi za vaš razvoj budu što bolji.“

Prilika je iskorišćena da se oda zahvalnost onima koji su dugo bili deo kolektiva škole i dali mu specifičan pečat. Profesorki Dobrili Milanović, koja je pre mesec dana otišla u penziju, uručena je simbolična nagrada u znak zahvalnosti za dvadesetogodišnji rad i zalaganje. „Žao mi je što sa penzijom nisam malo sačekala pa da održim đacima još neki čas u ovoj divnoj novoj školi. Isto tako, neizmerno sam srećna, što smo dobili ovakve uslove za rad. Ovaj grad, koji svi mi toliko volimo, to i zaslužuje“, rekla je čuvena profesorka Cica.

Da podsetimo, ukupna vrednost kompletno izvedenih radova iznosila je približno 136,3 miliona dinara sa PDV-om, a sredstva za realizaciju projekta obezbedila je Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Izvođenje radova povereno je firmi „Ami-monter“ d.o.o. iz Kruševca, nosiocu grupe ponuđača. Prostorije su opremljene nameštajem za koji je preko konkursa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izdvojeno približno 2 miliona dinara, dok je lokalna samouprava izdvojila u tu svrhu, uz reparaciju već postojećeg, oko pola miliona dinara.

PRETHODNE VESTI

MOJITO BAND –NE ZNA ONA!!!