MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

POČELI RADOVI NA ODRŽAVANjU VODOTOKA RESAVE!!!

  • Izvor:, foto Lokalna samouprava Despotovac

Despotovac-Pored radova na redovnom održavanju korita reke Resave, potpisan i Sporazum sa JVP „Srbijavode“ o zajedničkom izvršenju radova na zaštiti naselja Miliva – regulaciji korita reke Resave i izgradnji zaštitnog nasipa.

Prošlog ponedeljka počeli su radovi u sklopu redovnog održavanja uređenog vodotoka reke Resave i nasipa koji brani grad od poplava. Trenutno se radi deonica od sela Bukovac do Mosta kralja Aleksandra, koja temeljno nije rađena u prethodnih 20 godina.

Po završetku radova koji su predviđeni da traju do 27. juna, biće izabran i izvođač radova za ugovor potpisan sa Javnim vodoprivrednim preduzećem „Srbijavode“ koji će realizovati izgradnju odbrambenog nasipa na levoj obali reke prema selu Milivi. Nepostojanje adekvatnog nasipa za zaštitu od poplava na pomenutoj deonici predstvaljalo je meštanima veliki problem godinama unazad.

Opština je za ovaj poduhvat obezbedila svu potrebnu dokumentaciju sa građevinskim dozvolama, dok je Vlada Republike Srbije za njegovu realizaciju odvojila oko 35 miliona dinara.

PRETHODNE VESTI

BOJAN EL MAESTRO –MILENA!!!