MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

BEZ VANREDNE SITUACIJE U OPŠTINI DESPOTOVAC!!!

  • Izvor, foto : Lokalna samouprava Despotovac

Despotovac-Usled obilnih padavina proteklih dana održana je danas, sa početkom u 10 časova, vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Nakon razmatranja aktuelne situacije na teritoriji opštine, formirana je komisija za procenu stanja na terenu koja obilazi lokacije po prijavi građana i poverenika štaba, te sačinjava zapisnik o nastaloj šteti.

Najveću štetu pretrpele su mesne zajednice u donjem delu opštine – Plažane, Miliva, Veliki Popović, Jasenovo i Medveđa, u kojima je poplavljeno oko 1000 hektara poljoprivrednog zemljišta i 5 mostića na vodotokovima drugog reda usled izlivanja seoskih potoka.

Aktivirano je klizište u Milivi, a u Jasenovu je poplavljeno i nekoliko stambenih objekata. Niko nije životno ugrožen.

Predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić kaže da je uspostavljeno dežurstvo u zgradi opštinske uprave u Despotovcu kao i u javnom komunalnom preduzeću. „Pored dežurstava, svi osposobljeni pravni subjekti i drugi imaoci mehanizacije stavljeni su u stanje pripravnosti. Komisija se nalazi na terenu i izveštaje dobijamo na svakih sat vremena. Važno je da je vodostaj reke Resave u normalnom nivou i da za sada ne preti opasnost od izlivanja. Trenutno nema padavina što je dobro, pratimo situaciju iz sata u sat i nadamo se da će noć biti mirna“, rekao je Nikolić.

PRETHODNE VESTI

SLADJA ALLEGRO –  NE DAM TE