MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

U okviru kampanje „EU za tebe“ Narodna biblioteka „Dušan Matić“ održala je kreativne radionice za decu, pod nazivom „Danas misli na sutra“ !!!

  • Izvor, foto : Narodna biblioteka Dušan Matić

U okviru kampanje „EU za tebe“, Dana Evrope i EU Green Week-a, Narodna biblioteka „Dušan Matić“, u saradnji sa OŠ “ Vuk Karadžić“ , OŠ “ Đura Jakšić“ i dečjim vrtićem Bajka, kao i udruženjem „Nebesko srce“, održala u prostorijama i u dvorištu Biblioteke , kreativne radionice za decu, pod nazivom „Danas misli na sutra“.

Upoznavanje dece sa zaštitom životne sredine, ima za cilj da deca postanu deo zajedništva, a da se pozitivnim primerima iz Evrope i akcijama koje oni čine, razvije ekološka svest kod dece koja je veoma izazovna.

„Na svoj način različiti, a opet isti“ je radionica na kojoj je integrisano odeljenje dece sa posebnim potrebama i time motivisan inkluzivni pristup u skladu sa EU. Deca su pogledala eko film „Cvrčak i mrav“ koji je obezbedila Opština Ćuprija, Odeljenje za ekologiju, takođe učenici su posadili cveće, nahranili ptice i svojim dlanom poslali eko poruku . Deca iz vrtića Bajka su svojom pesmom ulepšala radionicu, takođe učestvovali u akciji „Uključi me i ja ću razumeti“ i poslali svoju eko poruku i upoznali se sa baštovanstvom i brigom o životinjskom svetu u okruženju.

Učenici prvog razreda su svojim učešćem pokazali da su već upoznati sa svim akcijama u cilju održavanja zaštite, obnove i unapređenja životne sredine i svesni su da je to uslov opstanka čoveka i njegovog održivog razvoja. Sa velikim zadovoljstvom učestvovali su u sesiji „Baci pet i pošalji svoju eko poruku“, predviđenim za ovaj susret. Sa decom je ostvaren najveći cilj ovog susreta, osećaj pripadnosti grupi, uzajamne prihvaćenosti, tolerancije, dobre komunikacije, dobre atmosfere i bolje upoznavanje sebe i drugih.
 EUTECI je omogućila održavanje radionica, takođe Odeljenje za ekologiju SO Ćuprija, rasadnik Miladinović iz Drenovca koji je donirao cveće svim učesnicima ovih ekoloških radionica.

PRETHODNE VESTI

PRATITE NAŠU FACEBOOK STRANU >KLIK NA SVIDA MI SEHVALA