MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

U okviru akcije „Zajedno za bebe“ porodilištu u Ćupriji donirana je medicinska oprema !!!

Ćuprija-U okviru akcije „Zajedno za bebe“, Komercijalne banke i Fonda B92, porodilištu u Ćupriji donirana je medicinska oprema u vrednosti od 2,1 milion dinara.

Donaciju čini porođajni sto, gasni analizator, transkutani bilirubinometar i vakuum ekstraktor sa hirurškim aspiratorom, a opremanje ćuprijskog porodilišta je šesnaesta donacija u dosadašnjem toku ove akcije.

Direktor Opšte bolnice u Ćupriji, dr Slobodan Gajić, zahvalio se na vrednoj donaciji koja će omogućiti bolje uslove boravka trudnica i beba u porodilištu, i pozvao druge donatore da slede ovaj primer dobre prakse. On je istakao da je u toku prošle godine Ministarstvo zdravlja opredelilo tri miliona dinara za renoviranje odeljenja ginekologije i porodilišta, dok je ova ustanova za istu namenu uložila milion dinara svojih sredstava.

Primopredaji medicinske opreme je, pored predstavnika Komercijalne banke i Fonda B92, prisustvovao Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koji je ovom prilikom izjavio da će u narednom periodu Vlada Srbije i resorno ministarstvo uložiti značajna sredstva u osavremenjavanje i opremanje svih zdravstvenih ustanova u Srbiji.

PRETHODNE VESTI

MILAN PETKOVIĆ -„22“