MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

U ćuprijskoj Industrijskoj zoni „Minel“ još prošlog meseca „nikli“ prvi masivni stubovi od armiranog betona…!!!

U ćuprijskoj Industrijskoj zoni „Minel“, na građevinskoj površini od 7.637 kvadratnih metara, iz zemlje su još prošlog meseca „nikli“ prvi masivni stubovi od armiranog betona, koji na više nego očigledan način najavljuju skori početak proizvodnje delova za automobile u fabričkom postrojenju kompanije „FEKA automotiv“.

– Postavili su stubove i očekivanja su da će oni vrlo brzo i da završe ovaj posao. Vlasnici planiraju da će to biti krajem ove, možda početkom sledeće godine. Za nas su to dobre vesti, a interesantno je da vlasnici Feke imaju ideju da iznajme i jedan lokal u centru grada gde bi pričali sa radnicima zainteresovanim za rad u njihovoj fabrici. Dakle, radovi na izgradnji napreduju i veoma sam srećan jer je ovo prva „grinfild“ investicija u Ćupriji – rekao je za Televiziju „Pomoravlje“ predsednik Opštine Ćuprija Ninoslav Erić prilikom jučerašnjeg obilaska gradilišta fabrike „FEKA automotiv“ u ćuprijskoj Industrijskoj zoni „Minel“.

Kako nezvanično saznajemo, FEKA planira da u prvoj fazi u Ćupriji uposli 110 radnika, ali bi taj broj vrlo brzo trebalo da naraste na 500 zaposlenih. Takođe, i sama investicija će dobrano da premaši 15 miliona evra, koliko je kompanija FEKA inicijalno planirala da uloži u fabričko postrojenje u Srbiji, odnosno – u Ćupriji.

Podsetimo, „FEKA automotiv“ proizvodi komponente za automobilsku industriju, pretežno unutrašnju i spoljašnju rasvetu, retrovizore i hidraulične rezervoare.

„Jurofajber“ preuzima „Tibet modu“
“Jurofajber” bi uskoro trebalo da preuzme tursku “Tibet modu”. Tako će stotinak radnika “Tibet mode” dobiti novog vlasnika, a proizvodnja bi bila preusmerena sa trikotaže na čarape.

Erić je u izjavi za TV „Pomoravlje“ naglasio da “Jurofajber” u Ćupriju dovodi trećeg proizvođača čarapa u svetu, koji će zapravo voditi posao u novoj fabrici, „naslednici“ turske “Tibet mode”. Čitav posao oko preuzimanja fabrike i radnika trebalo bi da počne za mesec do mesec i po dana, smatra prvi čovek ćuprijske lokalne samouprave Ninoslav Erić.

PRETHODNE VESTI