MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

Svečano otvorena manifestacija 38. “Matićevi dani”!!!

Ćuprija-U galerijskom prostoru Ustanove kulture, svečano su otvoreni 38. “Matićevi dani”, manifestacija koja slavi ime i delo jednog od najvećih srpskih književnika, nadrealiste, akademika i diplomate Dušana Matića.

Manifestaciju je u prisustvu brojnih gostiju i poštovalaca književnog stvaralaštva Dušana Matića, otvorio Laslo Blašković, upravnik Narodne biblioteke Srbije.

“ Kada bismo vreme vratili 29 godina unazad, pred vama bi stajao Laslo Blašković, prvi dobitnik tada novoustanovljene nagrade Matićev šal, koja mi je dodeljena za knjigu “Crvene brigade”.

Ovakav napor da se ustoliči i održi kult jednog od pesnika kroz nova čitanja i promišljanja njegovog dela i promociju mladih pesnika, pravi je način da se vremenom zatomljena pesnička energija obnovi i tako spasi sve nas, nadahnuto je na otvaranju ovogodišnjih Matićevih dana govorio Laslo Blašković.

Organizator manifestacije je Narodna biblioteka “Dušan Matić” a manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i opštine Ćuprija.

U prigodnom programu učestvovali su učenici Škole za muzičke talente a posetioci su bili u prilici da pogledaju film pod nazivom “Nigdine” o životu i stvaralaštvu Dušana Matića, autora Vldimira Milojevića u proizvodnji Televizije Pomoravlje i produkciji Narodne biblioteke “Dušan Matić”.

PRETHODNE VESTI

MILAN PETKOVIĆ -„22“