MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

Aktiv žena „NAŠE ZLATNO DOBA“ iz Ćuprije organizuje 2. smotru narodnih rukotvorina !!!

  • Autor: MEDIA PS

Ćuprija-Aktiv žena „Naše zlatno doba“ vrlo vredno i predano radi na očuvanju naše narodne tradicije izradom delova srpske narodne nošnje.

Žene iz ovog udruženja veoma često organizuju razne skupove kako u ovom gradu, tako i u mnogim drugim mestima, takodje učestvuju na raznoraznim takmičenjima ove vrste, veoma često u svoj grad donose i medalje i razne nagrade koje im samo daju podstrek da nastave da u svom vedrom duhu prenose mladim naraštajima sve što su one naučile od svojih majki i baka.

Ove visprene žene i izvanredne domaćice rešile su da po drugi put raširenih ruku dočekaju sve one koji vole ručne radove, odnosno izradu starinskog brzog heklanja i ugoste ih u svom gradu.

U nedelju, 30. juna, u sklopu vidovdanskih svečanosti koje se održavaju svake godine u Ćupriji, one pozivaju sve ljubitelje ručnih radova i narodnih rukotvorina da dodju i pogledaju takmičenje u brzom heklanju, koje će trajati od 10 do 14 časova u Sportsloj hali „Ada“ u centru Ćuprije.

Dobrodošli na 2. smotru narodnih rukotvorina, dobrodošli u Ćupriju, grad nadomak zadužbine Kneza Lazara, Ravanice, i nakon posete sajmu obavezno posetite Ravanicu, gde se nalaze njegove mošti.

PRETHODNE VESTI

MILAN PETKOVIĆ -„22“