MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

I dalje se borimo za Košutnjak !!!

  • Autor: Milana Jovanović

Internetom već duže vreme kruži poziv za potpisivanje peticiju za spas Košutnjaka koju je organizovala organizacija ,,Ne davimo Beograd“.

Građani Beograda negoduju ideju da dođe do seče šuma na ovom prostoru i smatraju da ovaj mirni deo Beograda, koji je već godinama odmaralište za građane, treba da ostane bezbedan od drvoseča, bagera i građevinaca.

Veliki broj poznatih ličnosti podelio je apel za potpisivanje peticije, kako bi se podigla svest o tome da ovaj plan urbanizacije može ugrožava prirodu koja nas okružuje.

Organizacija ,,Ne davimo Beograd“ na svojim društvenim mrežama podelila je tekst koji prenosimo u celosti:

„Ljudima iz gradske vlasti koji su u prošlosti lagali javnost nebrojeno puta, ne verujemo ni jednu reč… Iako na sve strane možemo čuti da se vlast pere od investitora i obećava da neće biti seče, sa druge strane aktivnosti na donošenju plana kojim se omogućava gradnja na području Košutnjaka se nastavljaju”, upozorila je ta inicijativa u saopštenju.

Kako ne bi dozvolili da njihov poraz bude vidljiv, kriminalna vlast i njihova propagandna mašina, pokušavaju da prikažu sebe i kao zaštitnika šume… Medijske objave u kojima obećavaju da seče neće biti, proglašavaju sebe zaštitnicima prirode, a sa druge strane nastavljaju sa planiranim aktivnostima na donošenju plana, smatramo manipulacijom i pokušajem obmane gradjana”.

Ova peticija započela je onlajn ali je bilo omogućeno i potpisivanja na štandovima. Peticiju je potpisalo više od 76 hiljada ljudi i svaki dan dobija sve više podrške.

SPONZOR TEKSTA

PRETHODNE VESTI

SLADJA ALLEGRO –  NE DAM TE