MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

Velika ulaganja u zdravstvo – uskoro početak rekonstrukcije bolnice u Arandjelovcu !!!

  • Izvor, foto : Opština Arandjelovac
Broj pregleda: 280

Arandjelovac-Predsednik Opštine Aranđelovac Bojan Radović obišao je juče prostorije Doma zdravlja gde je prezentovan rad novih dijagnostičkih aparata.

Radović je potvrdio da je Vlada Republike Srbije odobrila 8,8 miliona evra za rekonstrukciju Opšte bolnice koja će početi ove godine, a uz dodatnu medicinsku opremu vrednu oko tri miliona evra i troškove PDV-a vrednost ulaganja će biti veća od 13 miliona evra.

Opština Aranđelovac će ove godine iz budžeta obezbediti 24 miliona dinara za rekonstrukciju kotlarnice u bolnici.

Ugovorom o sufinansiranju mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018. godini, koji je potpisan između Ministarstva za demografiju i populacionu politiku, Aranđelovac je dobio dva vozila za potrebe polivalentne patronaže, ultrazvučni aparat sa pratećim sondama, 4 digitalne vage sa visinomerom, 1 vagu za merenje beba, 1 autoklav, 4 EKG aparata, 1 suvi sterilizator.
Ukupna vrednost je 8 miliona 725 hiljada dinara, od čega je ministarstvo izdvojilo 6,98 miliona, a lokalna samouprava 1,745 miliona dinara.

„Izuzetno je važno da obezbedimo najpovoljnije moguće uslove za negu naše dece, majki, starijih sugrađana i svih kojima je lekarska pomoć neophodna“, rekao je predsednik opštine Bojan Radović i najavio još veća ulaganja u toku 2019. godine.

PRETHODNE VESTI

MOJITO BAND – BLEDA SENKA>>klik na PLAY