MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

Povodom Dana opštine Gornji Milanovac u opštinu stigao je veliki broj delegacija prijateljskih gradova !!!

  • Autor, foto : Ljubica Sokić

GORNJI MILANOVAC – Povodom 23. aprila, Dana opštine Gornji Milanovac, a ove godine 160 godina od osnivanja varoši i 204 godine od podizanja Drugog srpskog ustanka u našu opštinu stigao je veliki broj delegacija prijateljskih gradova i opština iz inostranstva, saopšteno je danas iz gornjomilanovačke pr službe.

Predstavnik opštine Dejan Kovačević u zgradi Okružnog načelstva upriličio je svečani prijem za goste iz inostranstva i izrazio veliko zadovoljstvo što Gornji Milanovac ima veliki broj prijatelja u inostranstvu koji se veoma rado vraćaju u našu opštinu.

On je pozdravio delegacije opština Starodub iz Ruske Federacije, Starše i Sežana iz Slovenije, Travnik iz Bosne i Hercegovine, Trebinje iz Republike Srpske, Probištip, Kavadarci i Kumanovo iz Republike Severne Makedonije, Herešti iz Rumunije i Kotor iz Crne Gore.

U kasnijim popodnevnim časovima, kako je najavljeno, očekuje se dolazak delegacije iz bratske komune Vefsn iz Norveške, delegacije iz opštine Vlasenica iz Republike Srpske i delegacije opštine Slovenj Gradec iz Slovenije.

Kovačević je na prijemu istakao da je proslava Dana opštine prilika da svi zajedno uživaju u  prijateljstvu i zajedništvu.

Domaćin je sa svojim gostima razmenio prigodne poklone i rekao da je veoma ponosan što prijatelja iz inostranstva svojim prisustvom svake godine veličaju ovu našu svečanost.

Druženje je u popodnevnim časovima nastavljeno na planini Rudnik u etno domaćinstvu Milosavljevića, gde su gosti imali prilike da uživaju u prirodi  i gastronomskim specijalitetima srpske nacionalne kuhinje.

PRETHODNE VESTI

PRATITE NAŠU FACEBOOK STRANU >KLIK NA SVIDA MI SEHVALA