MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

Potpisan danas ugovor o izgradnji terapijskog centra za multiplu sklerozu u Banji Vrujci !!!

  • Autor,foto : Ljubica Sokić
Broj pregleda: 377

MIONICA – Predsednik opštine Mionica Boban Janković i major vojske SAD – Kancelarija za bilateralne odnose Deril G. Škot potpisali su danas ugovor o izgradnji terapijskog centra za multiplu sklerozu u Banji Vrujci.

Naime, Kancelarija za saradnju u oblasti odbrane pri Ambasadi SAD (USEUCOM) u nameri da pomogne opštini Mionica u unapređenju svojih kapaciteta, pružiće humanitarnu pomoć finansiranjem izgradnje terapijskog centra za osobe obolele od multipla skleroze.
Objekat bruto površine 600 metara kvadratnih posedovaće 10 smeštajnih jedinica sa ukupno 20 ležaja i zatvorenim bazenom, dok će se terapije za obolele od ovog teškog hroničnog oboljenja centralnog nervnog sistema pružati u postojećoj zdravstvenoj stanici.

– U svetu, ova nepredvidiva bolest je dijagnostikovana kod 2,5 miliona ljudi, dok se taj broj u Srbiji kreće oko 6-7 hiljada. Adekvatna terapija je bitan aspekt života obolelih od multiple skleroze i uskoro će biti dostupna u Banji Vrujci. Planirano je da objekat u kome će se vršiti usluge smeštaja, nege i lečenja osoba obolelih od multile skleroze bude izgrađen u centru Banje Vrujci, na lokaciji pored zdravstvene stanice. Centar čija je procenjena vrednost nešto manje od 48 miliona dinara biće opremljen u skladu sa potrebama pacijenata, a zdravstvena stanica će nakon izgradnje objekta prerasti u rehabilitacioni centar- rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

PRETHODNE VESTI

MOJITO BEND – BLEDA SENKA>>klik na PLAY