Srpska odbojka uspostavila apsolutnu dominaciju u Evropi !!!

26/09/2019

Tek što je naša ženska odbojkaška reprezentacija odbranila titulu prvaka Evrope na nedavno održanom šampionatu, i naši odbojkaši su se večeras popeli na krov Evrope, pobedom u finalu Evropskog prvenstva nad selekcijom Slovenije.


Foto; printsreen-youtube

U sjajnoj atmosferi pariskog “Bersija“, izabranici Slobodana Kovača su u borbi za titulu trijumfovali rezultatom 3:1, po setovima 19:25, 25:16, 25:18, 25:20! Bronza je pripala Poljacima, koji su juče sa ubedljivih 3:0 savladali domaću Francusku. Slično kao i u polufinalu protiv Francuza, naši reprezentativci u prvom setu nisu odigrali kako umeju. Slovenci su odmah stekli prednost (3:1, 4:2), naš tim je uzvratio vođstvom od 8:6, ali to je bio samo kraći bljesak, Slovenija je ponovo preuzela vođstvo i do kraja seta ga nije ispuštala. Ali, sve ostalo što je viđeno u ovom meču, u potpunosti je pripalo reprezentaciji Srbije, koja je dominantnom igrom stigla do titule prvaka Evrope! U sva tri preostala seta, reprezentacija Srbije je relativno brzo stizala do ubedljivih prednosti, što je dodatno ubijalo samopouzdanje našem rivalu.


U samom finišu meča bilo je i neuobičajene nervoze, došlo je do koškanja odbojkaša dva tima na mreži, bilo je provokacija, ali sve se brzo smirilo, Srbija je potom dobila još dva poena i veliko slavlje je moglo da počne! Mora se još jednom istaći sa koliko energije je Slobodan Boba Kovač sa klupe vodio ekipu, pravovremeno je reagovao u svim kriznim trenucima, ali im i ulio neverovatnu snagu svojom podrškom tokom čitavog meča, baš kao i protiv Francuza u polufinalu. Srbiji je ovo treće evropsko zlato, pošto je prethodno osvajala titule i 2001. i 2011. godine. Zanimljivo, Srbija je, kao i 2011. godine, objedinila titule šampiona Evrope u muškoj i ženskoj konkurenciji.

SPORT