Posle prave drame u Šapcu, ekipa Mačve zasluženo izborila plasman u polufinale Kupa Srbije!!

14/03/2018

Posle prave drame u Šapcu, ekipa Mačve zasluženo izborila plasman u polufinale Kupa Srbije!

Veliko iznenađenje napravila je ekipa Mačve, koja je danas na svom terenu eliminisala Crvenu zvezdu u četvrtfinalu nacionalnog Kupa!

U regularnom toku meča nije bilo golova, a u penal seriji tragičar je bio Nemanja Radonjić, koji jedini nije bio precizan! Na kraju, 0:0, penalima 5:4 za Mačvu!

Crvena zvezda je od samog početka pokušala da nametne svoj ritam i izvrši pritisak pred golom domaćih. Posle samo 16 sekundi gosti su iznudili slobodan udarac na nekih 18 metara, ali šut Krstičića nije bio precizan.

Imao je vezista Zvezde još jednu priliku nešto kasnije, a domaći su svoju šansu uglavnom tražili iz kontranapada.

Najveća opasnost pred golom Mačve viđena je sredinom prvog poluvremena, kada je Hajdin proigrao Pešića, ovaj šutirao iskosa sa leve strane, ali je golman domaćih Puletić odlično reagovao.

A na drugoj strani, jedno istrčavanje Borjana van svog kaznenog prostora moglo je skupo da košta Zvezdu. Loptu je na centru igrališta prihvatio Obrovac, odmah šutirao, a na gol liniji Le Talek uspeva da interveniše glavom i ispravi grešku svog golmana.

Iz prvog poluvremena može se istaći i prekršaj Babića nad Gavrićem koji nije kažnjen žutim kartonom, posle protesta domaćih, a ova situacija je postala značajna imajući u vidu da je Zvezdin štoper sredinom drugog poluvremena “požuteo“ posle jedne gužve u kaznenom prostoru domaćih.

I u nastavku slična slika na terenu, inicijativa Zvezde, ali bez željenih rezultata, a kako je vreme odmicalo fudbaleri Mačve bili su sve hrabriji i samouvereniji, videvši svoju šansu za eventualno iznenađenje na ovoj utakmici.

Tu šansu su dočekali u 70. minutu, kada je posle centaršuta sa leve strane Gavrić zahvatio loptu glavom i savladao Borjana, ali po proceni sudije Dejana Santrača i njegovog pomoćnika, to je bila ofsajd pozicija. Ništa od vođstva Šapčana.

Prethodni je Crvena zvezda doživela ozbiljan hendikep, s obzirom da se kapiten u ovoj utakmici Filip Stojković požalio na povredu mišića i morao je da napusti igru. Njegovo mesto zauzeo je Marko Gobeljić.

Kada je ekipa Mačve u pitanju, domaći su najbolju priliku, uz pomenuti poništen gol imali u situaciji kada je napadač Bojan Matić odlično šutirao sa desetak metara, ali je Milan Borjan odlično reagovao.

Zvezda je do kraja vršila sve jači pritisak, a u 79. minutu golman Puletić je odlično reagovao posle pokušaja Nemanje Radonjića sa nekih 17-18 metara iskosa sa leve strane.

Ipak, ekipa Mačve se odlično branila do kraja regularnog toka meča, iako se igralo čitavih 97 minuta. 

Uspeli su Šapčani da izdrže i izbore se za penal-seriju!

1. serija:
Babić, 1:0 za Zvezdu
Matić, 1:1

2. serija:
Pešić, 2:1 za Zvezdu
Gavrić, 2:2

3. serija:
Krstičić, 3:2 za Zvezdu
Milinković, 3:3

4. serija:
Milijaš 4:3 za Zvezdu
Obrovac, 4:4

5. serija:
Radonjić – PREKO GOLA! OSTAJE 4:4!
Pejović, 4:5, MAČVA JE U POLUFINALU KUPA!!!

SPORT