POBEDNIČKI niz Srbije na putu ka Evrobasketu završen je na sedmom koraku!!!

POBEDNIČKI niz Srbije na putu ka Evrobasketu završen je na sedmom koraku!!!

25/08/2017

24. avgust 2017-Posle šest uzastopnih trijumfa na pripremama izabranici Aleksandra Đorđevića posle prave drame izgubili od Gruzije sa 68:66

POBEDNIČKI niz Srbije na putu ka Evrobasketu završen je na sedmom koraku, i to protiv rivala od koga se najmanje očekivalo da može da zaustavi našu selekciju. Drugog dana “Akropolis kupa” u Atini, “orlovi” su odigrali najlošiju utakmicu u pripremnom periodu i sasvim zasluženo poraženi od hrabre i borbene Gruzije – 66:68.

Možda je umor stigao Đorđevićeve momke, ali ništa lakši ritam neće imati na kontinentalnom šampionatu. Pre će biti da je bleda i krajnje neubedljiva igra posledica izostanka velikog broja ključnih igrača i veoma zahtevne potrage za novim modelom igre. Ništa nije isto kada u timu nema Teodosića, pokušaji kopije njegove lucidnosti su nemoguće misije za one koji bi trebalo da uskoče u te patike.

Napadačko mučenje Srbije trajalo je svih 40 minuta, jedina ideja koja je najčešće davala rezultata je vaterpolo strategija sa visokim Marjanovićem u reketu. Bobi je uspeo da izdigne “orlove” na šest poena prednosti u poslednjoj četvrtini, ali se videlo da u njihovoj igri nema stabilnosti ni pravog lidera na terenu.

Bogdanović je preuzeo odgovornost, iako je bilo očigledno da ovo nije njegova utakmica (šut iz igre 19-4). Tome nema nikakve zamerke, jer se veliki igrači ne kriju kada im ne ide i prihvataju da nose breme i poraza i pobede. Lopta je bila u njegovim rukama u poslednjem napadu, pritisnut odbranom Gruzije uspeo je da pronađe Lučića, jednog od naših najboljih igrača u pripremnim mečevima, ali šut za tri poena nije završio u mreži Gruzijaca, koji su u dva dana pobedili Grčku i Srbiju.

Naš nacionalni tim upravo će sa domaćinom večeras (20.00) odigrati poslednju pripremnu utakmicu za predstojeći Evrobasket, posle koje sledi preko potrebno uigravanje linija do odlaska u Tursku. Đorđević ni danas nije mogao da računa na Kalinića zbog tegoba sa leđima, a uskoro će biti poznato da li će se i Nedović naći na predugoj listi igrača koji ne mogu da nastupe na šampionatu.

SRBIJA: Mačvan 6 (4 sk, 3 as), Bogdanović 15 (13-2 za dva, 6-2 za tri, 3 as), Lučić (4 sk), Milosavljević 2, Birčević 3, Štimac, Lazić, Micić 4 (4 as), Gudurić 7 (2-1 za dva, 3-1 za tri), Jović 2 (3-1 za dva, 2-0 za tri, 2 as), Kuzmić 8 (6-3 za dva, 9 sk), Marjanović 19 (13-8 za dva, 8 sk).
GRUZIJA: Dikson 8, Gamkrelidze, Boisa, Cincadze 9, Šermadini 8, Sanadze 10, Markoišvili 6, Berišvili, Šengelija 21 (14 sk), Bekauri, Bitadze 6, Londaridze. 
20:15, 16:21, 19:14, 11:18 

ĐORĐEVIĆ: MNOGO SMO GREŠILI
ALEKSANDAR Đorđević, selektor Srbije:
– Bila je ovo tvrda, prava takmičarska utakmica, kakve nas očekuju na Evropskom prvenstvu. U ovakvim utakmicama, na jednu loptu, svaka greška se plaća, a mi smo napravili dosta grešaka kojima smo pomogli protivniku da dođe do neizvesne završnice i na kraju pobedi. Na sedam poena prednosti za nas nismo uspeli da zatvorimo utakmicu sa dve kontre, a u samoj završnici smo napravili greške koje su nas odvele u poraz. Još uvek nismo u pravom šuterskom ritmu. Puno smo promašivali, delom zbog odbrane protivnika, ali bilo je dosta otvorenih šuteva koje nismo pogodili. Moramo još više da sarađujemo, da dolazimo do još lakših pozicija za realizaciju.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT