Najbolji teniser sveta otišao je na zasluženi odmor-a zatim sledi ono pravo!!!

21/11/2018

Najbolji teniser sveta otišao je na zasluženi odmor, a odmah nakon završetka Mastersa u Londonu otkrio je kakvi su mu planovi pred novu sezonu

Porazom u finalu završnog Mastersa u Londonu Novak Đoković je spustio zavesu na još jednu uspešnu sezonu.

Nakon velikih problema sa povredom Nole se vratio početkom godine ali je odmah posle Australijan opena morao na zahvat kojim je konačno rešio poteškoće sa laktom.

Druga polovina sezone bila je više nego uspešna, dva osvojena Grend slema, kompletiran „Zlatni Masters“ i povratak na prvo mesto na ATP rang listi dovoljan su razlog da Novak miran ode na zasluženi odmor koji neće trajati dugo.

Prvo ću dve-tri nedelje da provedem bez tenisa. Hoću da se dobro odmorim. Potom polako počinjem pripreme, prvo fizički deo, pa teniski„, rekao je Đoković.

Plan je da nakon odmora počne sa pripremama, a da formu za Australijan open izbrusi na egzibiciji u Abu Dabiju i potom na prvom takmičarskom turniru u Kataru.

Činjenica da je prvi Grend slem već u trećoj nedelji nove sezone primorava nas da treniramo veoma naporno kako bismo već u Melburnu bili na neophodnom nivou. A u Australiji sam imao najviše uspeha od svih Grend slemova. Nadam se da će se ta tradicija nastaviti„, poručio je srpski teniser.

Borbu za prvi trofej u novoj sezoni Novak Đoković će početi 31. decembra 2018. godine, a ako Bog da zdravlja na pravoslavni Božić bi mogao da podigne trofej u Kataru.

Turnir koji je Novak osvajao 2016. i 2017. godine spada u kategoriju ATP 250 i jedini je na kojem će Đoković uzeti učešće pre Australijan opena.

SPORT