Warning: Declaration of ElementorExtras\Modules\Gallery\Widgets\Gallery::add_lightbox_data_to_image_link($link_html) should be compatible with Elementor\Widget_Base::add_lightbox_data_to_image_link($link_html, $id) in /home/mediaps/public_html/wp-content/plugins/elementor-extras/modules/gallery/widgets/gallery.php on line 858
Marko Žiži Lekić iz Zagorice, kod Topole, šampion Srbije u kartingu !!!
MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

Marko Žiži Lekić iz Zagorice, kod Topole, šampion Srbije u kartingu !!!

Mako je rođen 1987.godine. Po struci je automehaničar i ima svoj servis.

Foto: Marko Žiži Lekić

U svet trka ušao je sa petnaest godina. Pratio je i išao na svaku trku koja se održavala u Srbiji. U trkačke vode su ga uveli dobar drug Đorđe Kili Stojiljković i Đorđev otac Preža, sa kojima je stekao dosta iskustva.
 
Marko je počeo da se profesionalno bavi kartingom pre tri godine. Na karting trkama otvorenog šampionata Srbije u generalnom plasmanu  je dve godine za redom bio trećeplasirani, a ove godine na trci u Jagodini je postao šampion Srbije u klasi formula A(FA).
 
Vozio je za klub KSK Jagodina. Na poslednjoj trci je osvojio maksimalan broj bodova sa rekordom staze u klasi FA, prvim startnim mestom i pobedom na obe trke.
Ove sezone Marko je, od ukupno deset, bio prvi na devet trka. Za sledeću sezonu, ako bude finansijski moguće, planira prelazak u jaču klasu, 125 kubika.
 
Posebno je zahvalan svojim prijateljima na svakoj pomoći: Bojanu Kostiću, Milanu Vukajloviću, Aleksandru Marinkoviću, Marku Milovanoviću, Milanu Avramoviću, Draganu Reljiću, Milošu Miodragoviću i svima drugima koji su mu pomogli na bilo koji način.
 
Marku želimo puno uspeha u narednoj sezoni, da privuče još sponzora, pređe u višu klasu i tako ostvari svoje snove.

SPONZOR TEKSTA

PRETHODNE VESTI

ODMAH NA YOUTUBE-„PILE MOJE“Goran Mladenović>> KLIK>OVDE