CRVENA zvezda je dominirala, stvarala i promašivala šanse, Suduva je sve izdržala !!!

  • Izvor:

09/07/2019

Izabranici Vladana Milojevića su stvarali šanse, ali ih i promašivali. Drugi meč je na programu u Beogradu.

CRVENA zvezda je dominirala, stvarala i promašivala šanse, Suduva je sve izdržala i ostala na nogama u Marijampolu – 0:0. Nije bila nokautirana jer je imala odličnog golmana Karduma, bez sumnje prvo ime utakmice, ali i zbog sad već zabrinjavajuće realizacije srpskog prvaka. Nije ni pobedila jer nije kaznila tri greške crveno-belih.

style=“text-align: center;“>Foto: printsreen-youtube

Za ovaj nivo takmičenja gde se svaka grešpka skupo plaća, a Litvanci nisu naplatili tri kontre, Marin, Ivanić, Boaći i poseno Ben moraće u revanšu za sedam dana da budu više odlučni kako bi se obezbedio očekivan plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Ako je Zvezdi za utehu, i prošlogodišnji ciklus započeli susa gostujućih 0:0 protiv Spartaksa. Suduva će i u Beogradu pretiti koliko joj to Zvezda bude dozvolila, a doѕvolila je kardinalnim greškama da Borjan tri puta vrti glavom.

Crvena zvezda je na mokrom i brzom terenu od starta spustila je loptu na zemlju potvrđujući da je u meč ušla da ga dobije na kvalitet i što je pre moguće. I prava je šteta što od desetak dobro osmišljenih akcija i nekoliko zicera nije uspela da realizuje bar jedan i na odmor ode sa prednošću. Dominaciju veznog reda sa jako dobrim protokom lopte od strane Marina, Jovančića i Ivanića, pravovremeno ubacivanje bekova Gobeljića i Rodića, uz jako dobar presing po gubitku lopte, pratio je dobar završni pas i jako loša realizacija. Apostrofirana još sa priprema u Austriji.

Golman Kardum je nogama odbranio početna dva zicera sa istog mesta Ivaniću, Benu i Boaćiju, s tim da su igrači crveno-belih morali bolje. Imali su Jovančić, Marin, Ben otvorene šuteve sa 18-20 metara i promašivali. 

Marin je slabo, pravo u živi zid izveo slobdanjak sa 16 metara, prolazili su i centaršutevi sa strane na koje se kasnilo, ali bez rezultata. 

BEZ TOMANEA TRENER

Vladan Milojević doveo je u Litvaniju 21 igrača, a mesta na klupi nisu imali portugalski napadač Tomane, te Miloš Vulić i Nikola Krstović. 

Španac Kanjas našao se na klupi za rezerve uz Popovića, Stojkovića, Savića, Simića, Vukanovića i Pavkova.


Suduva je igrala koliko joj je Zvezda dozvolila, pokušavali su da iskoriste visinu Topdžagića i Tadića, ponekad su u tome i uspevali ai je uglavnom Borjan bio samo pokisli posmatrač.

Davila je Zvezda Suduvu i u nastavku, slika se u tome promenila što su igrači srpskog šampiona više rizikovali pa su domaćini, koje je podigao Gotal, preko Verbickasa i Kerle imali dva velika ѕicera. Ali, šansa Bena odmah posle Verbickasove nije smela da se promaši. Napadač sa Komora je bio komotan u situaciji “jedan na jedan” u 62. minutu. Morao je i Milan Rodić bolje u 75. iz voleja, pa Ivanić koji minut kasnije… Mogao je i Danac da svira penal u 76. kad je Marin napucao Slavickasa u ruku. Morala je Zvezda više u Marijampolu, moraće mnogo više i bolje u Beogradu. A, mogla je i da izgubi da je Gotzal uspeo da nadcmudri Borjana.

“DELIJE” UZ RITAM BUBNjEVA

IMALA je Crvena zvezda podršku stotinjak navijača iz Srbije i Rusije. “Delije” su stigle iz Kaunasa dva sata pre meča, a na tribini su imali i pojačanje u vidu “Fratarije”, navijača Spartaka iz Moskve. Uz ritam bubnjeva u najvećem delu meča po jakom pljusku, davali su priličnu podršku igračima srpskog šampiona i na kraju su pomalo razočarani napustili stadion. Litvanci nisu po gradu mnogo reklamirali sam meč, ali je velika tribina koja prima 5.000 ljudi bila puna. Obojenih lica boje litvanske zastave, sa kapama, šalovima, navijači domaćina bukvalno uzrasta od 7 do 77 godina svojski su bodrili svoj klub uz horsko navijanje “Su-du-va”. Simpatično. U Beogradu su najavili da će ih doći – 20…

STADION: Suduve. Gledalaca: 5.000. Sudija: Jorgen Burhart (Danska) 5,5. Žuti karton: Čađenović, Jankauskas (Suduva), Jovičić, Babić, Jovančić (C. zvezda)

SUDUVA: Kardum 8 – Švrljuga 6,5, Kerla 6, A. Jankauskas 6,5, Živanović 6, Slavickas 5,5 – Matulevičijus 5,5 (od 58. Golubickas ), Čađenović 6, Verbickas 6 (od 90 E,. Jankauskas -) – Topčadžić 6, Tadić 5,5 (od 46. Gotal 7).

CRVENA ZVEZDA: Borjan 7 – Gobeljić 6,5, Milunović 6,5, Babić 6, Rodić 7 – Jovičić 7 (od 69. Kanjas -), Jovančić 7 – Ben 6 (od 86. Vukanović -), Ivanić 6,5, Marin 7 – Boaći 6 (od 71. Pavkov -).

IGRAČ UTAKMICE:Ivan Kardum (Suduva).

SPORT