MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

RECEPT DANA-Tikvenik

Broj pregleda: 170

Tikvenik, sastojci:

  • 1/2 kg kora
  • 600 grama narendane bundeve
  • 100 grama suvog grožđa
  • 1 dl ulja
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100 grama šećera
  • šoljica kisele vode
  • prah šećer za posipanje, po potrebi

Tikvenik, priprema:

  • Narendajte bundevu, dodajte šećer, vanilin šećer i suvo grožđe, koje ste prethodno potopili u mlakoj vodi.
  • Sve promešajte da se sastojci sjedine.
  • Raširite kore, premažite koru uljem, preklopite je po sredini i ponovo premažite.
  • Rasporedite po tako presavijenoj kori, 3 kašike pripremljenog fila, prelijte kašikom kisele vode i urolajte.
  • Tako uradite sa preostalim korama i filom.
  • Ređajte rolate u podmazan pleh.
  • Premažite ih sve mešavinom kisele vode i ulja.
  • Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.
  • Pečenu pitu prekrijte platnenom salvetom i ostavite da se malo prohladi.
  • Prohlađenu pitu secite na parčiće željene veličine.
  • Pospite šećerom u prahu i sladite se.
  • Prijatno.

JASMINA RISTIĆNOVI SINGL –„DUGME“