MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

RECEPT DANA-Slatke brze KROFNE!!!

Broj pregleda: 151

Sastojci
2 jaja
5 kašika šećera
250 ml mleka
1 prašak za pecivo
600 g brašna
6 velikih kašika jogurta
ulje za prženje
kristal šećer za uvaljati

Priprema
1.
Mikserom izmiksati jaja sa šećerom, pa im dodati mleko sve mešajući na srednjoj brzini, pa polako dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ali ne mikserom više raditi, mešati sa drvenom varjačom i na samom kraju jogurt.
Izručiti testo na pobrašnjenu površinu, oko 50-100 g brašna i mesiti toliko da testo prestane da se lepi.
Neka vas ne brine sto je mekano,treba tako biti,jer da je tvrdje i krofne bi bile tvrde nakon pecenja

2.
Sad testo razviti, posipati po potrebi sa brašnom, razviti 1-1, 5 cm i vaditi manjom modlom krofne koje ćete stavljati na salvetu, dok se sve testo ne utroši.

3.
Zagrejati u većoj posudi ulje (može i friteza).

4.
Pržiti krofne dok ne porumene sa svih strana, ne dobiju finu braonkastu boju.
5.
Opet ih stavljati na kuhinjsku krpu, i pokriti dok se sve krofne ne isprže.
6.
Gotove uvaljati u kristal šećer, ili po želji.