MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

RECEPT DANA-Slana lenja pita od kukuruznog brašna !!!

Broj pregleda: 68

Slana lenja pita od kukuruznog brašna, sastojci:

  • 2 komada jaja
  • 2 dl jogurta
  • 2 dl kisele vode
  • 0,5 dl ulja
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 /2 kašičice soli
  • 1 kašika lanenog semena
  • 250 grama kukuruznog brašna
  • 150 grama pšeničnog brašna

Foto: Receptikuvar.online

Za fil:

  • 1 dl ulja
  • 1 veći struk praziluka
  • 300 grama očišćene blitve
  • 1 kašika sušenog povrća
  • 1 jaje
  • 200 grama tvrdog domaćeg kravljeg sira
  • 1 kašika pečenog susama

Slana lenja pita od kukuruznog brašna, priprema:

  • Umutite jaja, dodajte: jogurt, kiselu vodu, so i ulje, ponovo mutite viljuškom još nekoliko minuta.
  • Oba brašna sa praškom za pecivo i semenom lana, dobro promešajte da se sjedine.
  • U masu sa jajima, lagano mešajući dodajte brašno. Dobićete žitku masu koju ćete kutlačom sipati u podmazan pleh. Sipajte pola pripremljene mase.
  • Zagrejte ulje u tiganju, dodajte na kolutove narezan praziluk. Malo propržite, dodajte na trakice narezanu očišćenu i opranu blitvu i sušeno povrće. Dinstajte desetak minuta.
  • Sklonite sa vatre, umešajte jaje i narendani sir. Dodajte susam i sve mešanjem sjedinite.
  • Pleh sa razlivenim testom stavite u zagrejanu rernu i zapecite desetak minuta. Izvadite pleh i rasporedite preko testa pripremljeni, prohlađeni fil. Odozgo razlijte drugu polovinu testa.
  • Ponovo vratite u rernu i pecite na 200 stepeni još petnaestak minuta.
  • Pečenu pitu prekrijte platnenom salvetom i ostavite da se malo prohladi.
  • Secite u oblicima po vašoj želji i poslužite.
  • Uz ovu pitu poslužite kiselu pavlaku.

KADA BRAT OTPEVA  BRATOVU PESMU-„MAJKO“(Cover) HOPA CUPA BEND>>PLAY