RECEPT DANA-POSNA torta sa vinom!!!

26/03/2018

[views]

Sastojci

  • 250 gr mlevenih oraha
  • 250 gr kristal šećera
  • 250 ml belog vina
  • 250 gr brašna
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • za glazuru:
  • 200 gr šećera u prahu
  • 1 kašičica vode
  • 1/2 limuna – sok
  • 1 kašičica ulja

trong>Pomešati prosejano brašno, orah, šećer, cimet i sodu bikarbonu.  Uliti vino i lopaticom dobro promešati sastojke da se dobije ujednačeno testo.

Izručiti masu u kalup prečnika 24 cm i peći oko 45 minuta na 170°C. Posle 15 minuta pečenja pokriti kalup alu folijom, a pred kraj čačkalicom probati da li je testo pečeno. Tortu desetak minuta prohladiti, izvaditi iz kalupa, još malo prohladiti i premazati je belom glazurom od šećera.

Za glazuru pomešati u sudu šećer u prahu, limun i vodu. Dodati ulje i mutiti mikserom da se dobije glatka i svilenkasta masa (po potrebi dodati još vode). Premazanu tortu ostaviti da odstoji dok se glazura ne osuši i stegne.

Tortu iseći i poslužiti uz čašu desertnog vina i šoljicu crne kafe. Dovoljno je vlažna i punog je ukusa, pa uz nju ne treba ništa dodavati (šlag, preliv i slično)..

OSTALI RECEPTI KLIK OVDE

RECEPT DANA