MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

RECEPT DANA-Posna SARMA !!!

Broj pregleda: 136

Posna sarma, sastojci:

  • 1 veća glavica kiselog kupusa,
  • 3 glavice crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • 300 gr pirinča,
  • 2 lista lovora,
  • 2 kašike slatke začinske paprike,
  • 1 šargarepa,
  • 50 gr soje,
  • po ukusu začini (so, biber i suvi biljni začin),
  • po potrebi ulje.

Posna sarma, priprema:

  • Pripremiti listove kupusa (odvojiti ih od glavice).
  • U šerpu sipati ulje, dodati sitno seckan crni luk, upržiti.
  • Zatim dodati rendanu šargarepu, upržiti.
  • Dodati seckan beli luk, sve izmešati.
  • Pirinač obariti pa procediti, a soju staviti u hladnu vodu, ostaviti da odstoji i kad nabubri ocediti višak vode.
  • U šerpu sa lukom dodati pirinač, soju, začiniti po ukusu (dodati so, biber i suvi biljni začin). Umešati slatku začinsku papriku i skloniti sa vatre. Sve izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili. Ostaviti da se ohladi.
  • Uzimati po list kupusa (ukoliko je veliki podeliti ga na dva dela), staviti po kašiku nadeva i zaviti sarme.
  • Dno lonca u kome će se sarme kuvati obložiti listovima kiselog kupusa i poređati zavijene sarme. Između redova sarmi ubaciti lovorov list. Sarme prekriti listovima kiselog kupusa, naliti vodom i kuvati na umerenoj vatdi oko dva sata

O receptu:

Pošto poštujemo našu veru i običaje i, ukoliko slava padne u sredu ili petak, obavezno postimo i ovako pripremljena sarma se nalazi na našoj slavskoj trpezi.

Vreme pripreme: 180 minuta
Lako se priprema
Broj porcija: 6
Posno jelo

MOJITO BEND – BLEDA SENKA>>klik na PLAY