NAJNOVIJE VESTI

RECEPT DANA- Oblande Kinder BUENO!!!

  • Izvor: stvarukusa.rs

Sastojci:

– 600 g šećera

– 200 ml vode

– 3 lista oblandi

– 600 g mleka u prahu

– 250 g margarina

– 100 g crne čokolade

Priprema:

Šećer i vodu staviti na šporet i špinovati oko desetak minuta.

Čokoladu stavite na paru ili u mlaku rernu da se polako otapa dok pravite fil.

Za to vreme izmutite margarin polako dodavajući mleko u prahu. Sve zajedno muitite da se izjedanči pa lagano dolivajte vruć istopljen šećer. Mutite oko dva minuta pa masu odmah podelite na dva dela.

U jedan umešajte otopljenu čokoladu.

Dok je toplo filujte. Na prvu oblandu čokoladni fil, stavite drugu oblandu, beli fil i opet oblandu. Dobro pritisnite nekim težim predmetom i ostavite nekoliko sati ili do sutradan. Režite male napolitanke i poslužite. Pošto mogu dugo da stoje možete ih pripremati i do deset dana ranije od praznika ili slave. Čuvajte ih dobro zatvorene da ne povuku vlagu, na hladnom mestu.