MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI


RECEPT DANA-Kupusnik !!!

Broj pregleda: 90

Kupusnik, sastojci:

Za testo:

  • 700 g brašna,
  • 4 dl vode,
  • 3 kašike masti i
  • pola kašičice soli.

Fil:

  • 1 veća glavica kiselog kupusa,
  • 1 glavica crnog luka,
  • i biber po ukusu.

Kupusnik, priprema:

  • Glavicu kiselog kupusa isecite na kockice.
  • Sitno iseckani crni luk, propržite na malo masti, pa dodajte kupus. Dinstajte na tihoj vatri. Ja nisam dodavala so, jer je kupus slan, samo sam dodala malo bibera.
  • Pomešajte brašno i so, pa dodajte postepeno mlaku vodu i mast. Zamesite testo, pokrijte i ostavite da odstoji oko pola sata.
  • Potom testo premesite, pa podelite na četiri dela. Formirajte loptice, rastanjite u jufke, namažite od gore sa mašću i ostavite na toplom mestu, da odmara još pola sata.
  • Sto prekrijte stolnjakom, pa pospite sa malo brašna. Na stolnjak stavite jufku, pa je polako rastanjite, što je moguće tanje. Na kraju otkinite rubove. Razvučeno testo poprskajte sa malo rastopljene masti. Raširite po testu fil od kupusa, pomoću stolnjaka urolajte. Stavite urolan kupusnik u mašću podmazan pleh. Postupak ponovite sa preostale tri jufke.
  • Odozgo premažite pitu mašću, pa pecite u zagrejanoj rerni pola sata (u zavisnosti od jačine rerne) na dvesta stepeni, tj. dok ne porumeni.

SPONZOR TEKSTA

SLADJA ALLEGRO –  NE DAM TE