MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

RECEPT DANA-Kisela paprika sa peršunom i belim lukom !!!

Broj pregleda: 90
  • 5 kg očišćene i po želji isečene crvene paprike,
  • 1 l sirćeta,
  • 500 g šećera,
  • 250 g soli,
  • 1 kesica konzervansa od 5 g,
  • 2-3 glavice belog luka i
  • seckani peršunov list, lovorov list, biber u zrnu sve po ukusu.

Priprema:

  • Sirće, šećer, so i konzervans staviti u dublju šerpu na vatru da provri.
  • U ključalo stavljati deo po deo paprike, na kratko da se probari. Papriku vaditi da se ohladi i ocedi.
  • Kada su se ohladile paprika i tečnost u kojoj su se kuvale, spojiti ih dodati vezu sitno iseckanog pešunovog lista i sitno iseckane 2-3 glavice belog luka.
  • Paprika treba da stoji 24 časa i povremeno se promeša.
  • Sutradan pakovati u tegle, nalivati tečnošću u kojoj su se kuvale paprike.

HOPA CUPA BEND-NOVI SINGL-DAJTE MI VREMENA!!!