MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

RECEPT DANA-Ferrero torta za hladne dane !!!

  • Izvor:Brzi kolači.com
Broj pregleda: 153

Korice se peku 2 ali se seku na pola da se dobiju 4, a za jednu je potrebno:

SASTOJCI:

4 jaja

6 kašika šećera

100 ml ulja

50 ml vode

3 kašike mekog brašna

2 kašike uštrog brašna

3 kašike kakaoa

1 prašak za pecivo

za prelivanje 200 ml čokoladnog mleka

Fil:

500 ml slatke pavlake

500 gr mascarpone sira ( može da se koristi i bilo koji neslani, lepo mazivi krem sir, iako za ovu tortu se baš ovaj preporučuje a on je dosta skupa…pa sad jedino da ga “pecate” na nekim akcijama ili da zamenite nekim vašim proverenim )

400 gr Nutelle ( ili bilo kojeg drugog krema sa bogatim ukusom lešnika, Nutella nije nezamenljiva )

200 gr pečenih mlevenih ili blendiranih ( kako volite ) lešnika

100 gr lešnik napolitanki

PRIPREMA:

Napolitanke staviti u zamrzivač. Uključiti rernu na 200 stepeni.

Ulupati belanca sa šećerom pa kad dobijete čvrstu penu dodati žumanca pa ulje u mlazu, nakon toga i vodu i sve dobro umutiti.

Na kraju dodati obe vrste brašna, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti.

Istresti u obložen i podmazan pleh pa staviti u zagrejanu rernu da se peče.

Vreme Pečenja je duže jer u koricam aima vode, pa da vas to ne prevari, oko 25-30 minuta, a kada stavite kroicu u rernu smanjite na 180 stepeni.

Korice su mekane pa pažljivo sa njima. Ponoviti postupak još jednom pa ohladjene korice preseći vodoravno da se dobiju 4 tanje.

Za fil ulupati slatku pavlaku kao šlag, nemojte je premutiti, treba da je fino glatka jer će se opet mutiti kada dodate mascarpone sir.

Posle sira dodati nutellu ili krem koji ste odabrali pa opet sve umutiti.

Toj masi dodati mlevene ili blendirane lešnike i napolitanke koje ste izvadili iz zamrzivača i samleli.

Sjediniti masu varjačom.

Svaku koricu isprskati sa malo čokoladnog mleka pa premazati filom. Rasporedite ga tako da imate dovoljno za korice a okolo može dekoracija po vašem izboru.

Na ovoj torti okolo je išlo 350 ml  slatke pavlaka a preko gornjeg sloja u 150 ml slatke pavlake je otopljeno 150 gr crne čokolade pa je sa njom preliveno i kada se malo steglo u ostatak slatke pavlake koji mi je preostalo od mazanje torte okolo sam dodala čokoaldne glazure koje sam opet gledala da mi preostane posle sipanja odgore i oba sam sjedinila, izmutila i špricem malo išarala.

Ohladite pa poslužite, prijatno.

POGLEDAJTE HIT PETRA NISIĆA >>klik na PLAY