MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

U Kragujevcu održan drugi regionalni skup posvecen jačanju saradnje u ostvarivanju bezbednosne prevencije u gradovima i opštinama !!!

  • Hronika Srbije
Broj pregleda: 254

U organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Fondacije „Hans Zajdel“ iz Nemacke, u Kragujevcu je održan drugi od šest regionalnih skupova posvećenih jačanju saradnje u ostvarivanju bezbednosne prevencije u gradovima i opštinama.

Skupovi se odnose na delovanje lokalnih saveta za bezbednost. Dosadašnja iskustva i primere dobre prakse razmenili su predstavnici lokalnih samouprava i policijskih uprava Kragujevca, Požarevca, Kraljeva, Jagodine i Kruševca.
 
Predstavnik Fondacije „Hans Zajdel“ Luc Kober osvrnuo se na dosadašnje aktivnosti Fondacije, koja je u Srbiji prisutna od 2001. godine.
On je naglasio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova jedan od najvažnijih partnera i podsetio na sve zajedničke aktivnosti u proteklom periodu. Izrazio je zadovoljstvo što će saradnja biti prosširena na unapredjenje rada policije u lokalnoj zajednici i saveta za bezbednost.
 
Dosta toga je već uradjeno kako bi se poboljšala razmena informacija i iskustava, a današnji skup, kazao je Kober, mali je doprinos daljem unapredjenju rada i saradnje izmedju lokalnih samouprava i policije.

PRETHODNE VESTI

MOJITO BEND – BLEDA SENKA>>klik na PLAY