MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

PODESITE frekvencije na istu Talasnu dužinu i shvatite suštinu!!!

  • PR.tekst

Bend Talasna Dužina osnovan je 2008.godine. Ovaj novosadski bend svom sastavu ima 6 članova. Na stalnom repertoaru su im domaći I strani pop rock, kao i dobra stara i komercijalna narodna pesma.

Takodje, karakteriše ih veoma energičan nastup i šarmantan Milanov vokal, ali i Bojanova upornost da vodi ovaj uspešan bend, Igorova ozbiljnost, Tiletova požrtvovanost i Dejino iskustvo a Sladja svojim vokalom i šarmom čini ovaj bend kompletnim u svakom pogledu . Svirke su im veoma posećene i tražene.

Pre dve godine u centru Novog Sada otvoren je  novi kafić pod nazivom ,,TD Music café“  u Novosadajnima poznatoj ulicI, Zmaj Jovinoj.

Tačno posle 2 godine od otvaranja ovog lepog objekta našli smo se na kafi sa frontmenom istoimenog benda  a koji je i jedan od tvoraca ove ideje – Bojanom Tubićem..

-Poštovanje, Bojane, kao prvo, šta je neophodno jednom bendu da bude uspešan  na našoj muzičkoj sceni? –

– Najvažniji su međuljudski odnosi u bendu. Ako ne isto, onda bar slično razmišljanje i poverenje. Potreban je kontinuiran rad, stalne probe i unapređivanje. Usavršavanje. posle više od 1000 nastupa u ovom sastavu i dalje imamo probe dva puta nedeljno.  Kao bend radimo na proširivanju repertoara i što boljem zvuku.

 – Da li  Vas  ie i koliko bend promenio privatno? –

Posao muzičara nijje ni malo lak, kao što ljudima izgleda na prvi pogled. Odričemo se mnogo toga, pre svega društvenog života, u smislu viđanja sa prijateljima.  Svaki vikend, praznik, Novu godinu mi smo na nastupima i nismo sa svojim porodicama, a to nije lako. Zato je jako bitna podrška.

Moje neko skromno mišljenje je da nas bend nije promenio. Sada mnogo više cenimo i poštujemo i naše i tuđe slobodno vreme.

Smatraš li da uspeh u ovom poslu, znači živeti taj posao ili je moguće pronaći neki balans? –

-Ja se lično svemu dajem do kraja, jer ne znam drugačije. Potrebna je velika posvećenost a kada radiš ono što voliš, uživaš u tome. Tu je taj balans.

Nastupate po skoro svim gradovima Srbije, tačnije, veom puno putujete… Kakva je publika van vaseg Novog Sada? Koliko kontakt sa publikom utiče na kvalitet vašeg nastupa? –

-Mnogo vremena provodimo putujući kombijem,. Na svakom nastupu, publika je drugačija. Mi kao bend uvek se trudimo da budemo na istim talasnim dužinama sa svom našom publikom .

Interakcija sa publikom je glavni pokretač i energije i inspiracije. Mi se trudimo da nesebično delimo emocije kroz pesme dok upijamo povratne reakcije publike. U muzici, kao i u svakoj umetnosti, prevara ne postoji. Naša publika to lako prepoznaje i mislimo da je to veliki uspeh.

-Bojane ko su vasi muzicki idoli?

– Mi smo odrasli na muzici 80- tih. Ime bendu smo dali po pesmi Talasna dužina, grupe Leb i sol . To dosta govori o našem izboru muzike. Tu su još i Čorba, Yu, EkV, Parni Valjak Grupa,Kerber i mnogi drugi…Od stranih izvođača, Whitesnake, Sting, Dire Straits.

.Kakva je atmosfera u samom  bendu?

– Atmosfera u našem bendu je sve bolja, svakim novim nastupom i pesmom. To je nešto na šta smo najviše ponosni i možemo samo da zahvalimo Bogu što nas je spojio u ovako kompaktnu celinu.

-Ima li planova za naredni period?  

-Ono što je glavno su živi nastupi. U planu je naravno i mnogo toga novog u autorskom smeru.

Naša poruka je- podesite frekvencije na istu Talasnu dužinu i shvatite suštinu!

OSTALE VESTI

SREĆKO KREČAR- NOVI SINGL – TI ME ZNAŠ>>klik na PLAY