Festival testa, testenine i hleba Testival !!!

16/11/2019

Festival testa, testenine i hleba Testival je način da se Srbija brendira kao prepoznatljiva etno-gastronomska destinacija koja privlači mnogobrojne turiste i zaljubljenike u dobru, domaću, tradicionalnu hranu, promovišući lokalne proizvođače i popularizujući tipične, tradicionalne proizvode.

Srbija kao gastronomska turistička destinacija

Bez obzira na veliki pritisak na malog, individualnog proizvođača hrane, u jurnjavi za profitom i većom zaradom, a u većini slučajeva, i za pukim preživljavanjem, ipak, postoji jedan broj domaćinstava i gazdinstava koji pokušavaju da nastave tradiciju svojih predaka u proizvodnji i pripremi hrane, na način kako su to generacije pre njih činile.

Festival testa, testenine i hleba Testival ima za cilj da bude je višeslojni događaj koji svim učesnicima i posetiocima želi da da priliku da pokažu šta i kako rade na očuvanju tradicije i nematerijalne kulturne baštine.




Testenina je osnovna tema Festivala Testival 2020, pa će razne tarane, nasuvo s krompirom ili kupusom, paprikaši sa testeninom, slane i slatke đakonije od i sa testeninom, oduševiti sve posetioce svojim zamamnim mirisima i ukusima.

Proglašenje najboljih tradicionalnih recepata

6. put za redom, u organizaciji portala Recepti i Kuvar onlajn, biraće se najbolji tradicionalni recepti domaće kuhinje Srbije za 2019. godinu.

Radionice

Osim izložbenog dela Festivala, u dva dana biće predstavljeno 6 različitih edukativnih radionica, koje će voditi profesionalni kuvari, a koji će prikazati kako se od domaće pravljene testenine pripremaju pojedina tradicionalna jela.

Organizator Festivala testa, testenine i hleba je Udruženje Testival.

Kontakt za medije:
Miodrag Ilić, predsednik Udruženja, miodrag@testival.rs, mob: 064/8897200
Dejan Ilić, potpredsednik Udruženja i direktor manifestacije, dejan@testival.rs, mob: 063/8905955

EKONOMIJA