MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

Od ponedeljka će početi sa radom sistem za digitalno prosleđivanje zapisnika o uviđaju saobraćajnih nezgoda !!!

  • Izvor: novosti.rs
Broj pregleda: 292

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će od ponedeljka, 10. septembra početi sa radom sistem za digitalno prosleđivanje zapisnika o uviđaju saobraćajnih nezgoda i prateće dokumentacije Udruženju osiguravača Srbije, koji će omogućiti građanima da brže i efikasnije ostvare svoja prava.

„Zapisnik o uviđaju, koji sačine, saobraćajni policajci ubuduće će slati direktno na server Udruženja osiguravača Srbije, tako da građani više neće morati da dolaze u policiju da lično uzimaju zapisnik, niti će više plaćati taksu za izdavanje njegove papirne verzije“, kazao je u petak Stefanović, a prenelo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Stefanović, koji je prisustvovao prezentaciji rada tog sistema u Saobraćajnoj policijskoj ispostavi „Zapad“ u Novom Sadu, kazao je da će zahvaljujući tom sistemu osiguravajuće kuće građanima moći da u najkraćem mogućem roku isplate odštetu

Ministar je istakao da se ova procedura digitalne razmene dokumenata odnosi isključivo na saobraćajne nezgode u kojima je nastala samo materijalna šteta, a za koje je policija vršila uviđaj.

„Uvođenjem ovog sistema, Ministarstvo unutrašnjih poslova je nastavilo da digitalizuje svoje usluge za vozače, kao što smo to već uradili i sa produžavanjem vozačkih i saobraćajnih dozvola i polaganjem vozačkih ispita“, rekao je Stefanović.

PRETHODNE VESTI

SREĆKO KREČAR- NOVI SINGL – TI ME ZNAŠ>>klik na PLAY